CZ DE IT
2. 7. 2011

Realizace stínění z jemných záclon

 V nedávno uveřejněném článku s názvem "Nebojte se kombinovat!" jsme navštívili obývací pokoj s kombinací tapety a závěsového materiálu v odlišných designech. Nyní si prohlédneme uzbývající část realizace stínění rodinného domu. 

 

Důkladné zastínění na všech oknech zajišťují venkovní žaluzie, takže stínění během dne může být vytvořeno z jemných záclon, ať už jsou to římské rolety, nařasené záclony nebo japonská posuvná stěna. Jak už bylo zmíněno v popisu realizace obývacího pokoje, vstup na terasu je překryt japonskou posuvnou stěnou, v níž jsou základem záclonové panely ze smetanově zbarveného voilu 5331 a postranní panely jsou dekorativní, závěsové.

Kuchyně, pracovna

pc254315   pc254316

Voil v tomto příjemném odstínu pynule pokračuje do další části obývacího pokoje - kuchyně s jídelním stolem. Na dvě totožná okna navrhla naše designerka římské rolety s řetízkovým ovládáním, opět namontované do stropu. Zvláště v prostoru u kuchyňské linky jsou římské rolety vždy velmi praktickým a zároveň velmi dekorativním řešením. Stejná roleta stíní i jedno menší okno v pracovně v přízemí.

Koupelna

pc254320

Poslední římská roleta této realizace je ušita z jemně síťované záclony 2801 s vytkávanými nopky a nitkami v červené barvě, která se objevuje i jako ozdobný prvek obkladu koupelny. Záclona je použita obráceně, ve skutečnosti jsou barevné proužky svisle, ale pro náš účel působí lépe vodorovně.

Ložnice

pc254299   pc254300   pc254302

Moderní a jednoduše zařízenou ložnici jsme doplnili odpovídajícím stíněním. Na záclonových panelech je patrné, že i jemný voil se vzorem působí na japonské posuvné stěně dekorativně a zajímavě. Na pojízdných lištách jsou na suchý zip nalepeny panely ze záclony 9690. Všechny panely jsou pro uvolnění francouzského okna řazeny na jednu stranu, ovládání ruční. Profil japonské stěny je namontován do stropu.

Dětské pokoje

pc254296   pc254297

Ano, opravdu je správně použito množné číslo, dětské pokoje jsou dva a vedle sebe. Vzhledem ke stejnému zařízení obou pokojů jsou i stejně řešené dekorace francouzských oken. Do stropu jsou namontovány bílé hliníkové kolejničky H7300, které slouží k zavěšení záclon. Tentokrát byl vybrán voil v bílé barvě 9330 s designem pravidelných obdélníčků. Tato oblíbená záclona je v nabídce ve více barevných variantách na bílém podkladu.

Na celé realizaci lze názorně předvést, že i jemné a zdánlivě jednoduché záclony mohou při odlišném zpracování nabídnout mnoho tváří.

Autor článku: redakce Zaclona.cz   

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi