CZ DE IT
20. 6. 2011

Realizace s harmonií světlých barev

Citlivě zrekonstruovaný rodinný domek v zeleni na okraji malého města již od otevření vstupní branky vyzařuje klid a harmonii, umocněnou všudypřítomnou bílou barvou v kombinaci s přírodními odstíny dřeva a doplňků.

Celým domem se prolínají závěsné systémy a materiály, které jednotlivé místnosti vždy něčím spojují i oddělují.

Nejprve upoutá pozornost světlý obývací pokoj s výhledem na vzrostlé bambusové stvoly v zahradě. Zde bylo již od počátku jasné, že není žádoucí vnášet do interieru další barevný prvek a proto byl vybrán závěs v bílé barvě, ovšem v luxusním provedení, jaké nabízí nádherný materiál Jaipur a bylo rozhodnuto stejným způsobem stínit i vedlejší místnost s totožným francouzským oknem  - pracovnu.

 pc254329   pc254325 

Do obou pokojů byly nejprve do stropu namontovány bílé hliníkové kolejnice, na záclony subtilnější H7300 a na závěsy profil H7200. Kolejnice překrývají vždy celou stěnu, stejně jako zavěšené záclony - nařasený bílý voil. Závěs v jednom kuse (zde se projevuje velká výhoda materiálu Jaipur a sice jeho výška 310 cm, což znamená, že i větší šíře je možné zajistit vcelku, bez sešívání) je během dne stažen na jednu stranu.

pc254331

Kuchyně je situována do protější části přízemí, s oknem do klidné ulice, ale přesto je nutné okno zastínit přes den i večer. Propojení s obývacím pokojem a pracovnou zajišťují stejné záclony i stejný typ materiálu na závěsy, pouze v odlišném, kovově zlatém odstínu. V průběhu naší realizace bohužel závěsy ještě nebyly k dispozici (i to se občas stává), takže po namontování záclonových duotyčí Cesar v provedení satén jsme instalovali prozatím pouze záclony.

pc254324

Součástí přízemí je i jedna z koupelen, kde bylo rovněž nutné zajistit kvalitní zastínění okna. Zůstali jsme u stejného materiálu, saténu v bílé barvě, z kterého je tentokrát ušita římská roleta. Její mechanismus s řetízkovým ovládáním je namontován do stropu.

pc254335   pc254339   pc254332

Většinu patra zabírá krásná a prostorná atypická ložnice s francouzským oknem na terasu v zahradě a s nižším oknem do ulice. Stejně jako v kuchyni náš technik nad obě okna namontoval záclonové tyče Cesar o průměru 19 mm, tentokrát ovšem jen jako monotyče a bez kroužků. Závěsy jsou v horním okraji opatřeny kovovými narážecími kroužky v barvě tyčí. K zajištění klidného spánku byly vybrány blackout závěsy v zajímavém hnědavém odstínu, který je i součástí vybavení ložnice, kde hlavní roli hraje opět bílá barva.

Realizace je provedena s citem k charakteru interieru a zvolené typy materiálů i jejich barevné ladění umocňují celkovou harmonii prostoru.

Autor článku: redakce Zaclona.cz  

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi