CZ DE IT
15. 6. 2011

Blackout 2000 jako účinná ochrana před slunečními paprsky

Velké prosklené plochy a přemíra sluníčka mohou leckdy pěkně potrápit, zvláště pak v místnostech využívaných i pro spánek a odpočinek. Velmi účinným řešením pro kvalitní zastínění je použití blackout neboli zatemňujících závěsů.

Procentuální "prostupnost světla" rozděluje tyto materiály do několika skupin od provedení DIMOUT(vícepropustné) až po BLACKOUT (nepropustné). Můžeme je použít jako podšívku nebo přímo jako dekorativní závěs. U většiny těchto materiálů, které jsou dodávány ve složení 100% polyester, na první pohled nepoznáte odlišnost od klasických závěsů ( samozřejmě,pokud je ihned nevyzkoušíte proti světlu či přímo sluníčku). Blackouty jsou splývavé, měkké a příjemné na omak.

V následující realizaci naše designerka použila Blackout 2000, což je svým složením i provedením poněkud odlišný typ blackoutu. Základem je opět polyester, tentokrát ovšem s 30% příměsí bavlny. Charakteristický pro tento materiál je speciální gumový zátěr na rubové straně, který zaručuje nejenom neprostupnost světla, ale i kvalitní termoizolaci. Další výhodou je nabídka ve dvou šířích - 137 cm a 280 cm, navíc za velice příznivou cenu. Dodává se v bílé barvě.

Dětský pokoj

dsc02952   dsc02955   dsc02957

Okno v dětském pokoji je opravdu velké, takže použití blackoutu má své opodstatnění. Do stropu náš technik namontoval osvědčenou bílou hliníkovou kolejičku H7200, která zaručuje bezchybnou funkčnost i při větší zátěži, jakou bezesporu blackout závěs představuje. Na fotografii spodního okraje závěsu společně s kobercem je názorně předvedeno, jaký problém může nastat, pokud je v období mezi zaměřením a realizací podlaha doplněna o vysoký koberec. Tentokrát to ještě dopadlo vcelku dobře.

Pokoj pro hosty

dsc02960   dsc02962   dsc02961

Stejný typ závěsu, odlišný typ závěsného systému. Do zařizovaného pokoje pro hosty designerka použila výraznější a dekorativnější záclonovou tyč s kroužky v nerez provedení, na které je závěs zavěšen. Jednoduché vybavení pokoje ve světlých barvách vč. smetanové výmalby stěn, bílá barva blackoutu příjemně doplňuje.

Autor článku: redakce Zaclona.cz  

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi