CZ DE IT
4. 2. 2010

Trendy veletrhu Heimtextil 2010

Mezinárodní specializovaný veletrh klade svou anylýzou trendů zvláštní důraz na oblast designu a dekorace.

Nejnovější směry stylů se zaměřují na ekologicky udržitelný luxus, kontrast tradice a moderního pojetí,přírodu a spontánní kreativitu.

Čtyři hlavní směry stylů

Futurustic

prezentuje jednoduchost s vysokými kvalitativními nároky. Zaměřuje na detaily, jemnou síťovinu, nadýchaný objem. To vše v přírodních a zemitých barvách. Návrat ke kořenům v moderním pojetí, tak by se dala charakterizovat kombinace nepravidelných, až surových struktur s jemnými a hladkými materiály.

heimtextil 2010-futuristic

Tempation

vytváří soukromou sféru z tradice a moderny. Jeho posláním je v dobách technologií oslovit smysly. Pracuje s barvami absintu nebo s odstíny červeného vína a zdánlivě neslučitelnými materiály, jako je například transparentní barevný plast a klasické bordury. Vztah mezi originálem a kopií podporuje tajemnou atmosféru fantazie.

heimtextil 2010-tempation

Hypernature

přenáší svěžest přírody do velkoměsta. Barvy obsahují celou škálů odstínů vody, počínaje průzračně čistou a svěží. íHybridní materiály přinášejí do zařízení více poezie a vytvářejí stínové efekty překrýváním látek a světla. Hypernature staví i na transparentních materiálech z přírodních tkanin, například ze soje a bambusu.

heimtextil 2010-hypernature

Intution

to je exploze dobré nálady a pestrých barev. V současné krizové době se znovu prosazuje kreativita a kreativní domov. Výrazné barvy v kombinaci s naivními obrázkovými vzory vnáší do interérů spontánní optimismus, zvláště při použití svítivých barev v kontrastu s neutrálními tóny.

heimtextil 2010-intution

Luxus v nabídce kusových okenních dekorací

Již v předchozím ročníku veletrhu Heimtextil jsme zaznamenali stoupající nárůst nabídky kusových záclon, závěsů a nejrůznějších typů okenních dekorací. Letošní veletrh tuto tendenci podpořil a výrazně prohloubil. Nejenže přináší rozšířenou nabídku hotových kusových výrobků v klasickém provedení, ale překvapil zpracováním exklusivních a luxusních materiálů. Trend tzv. kusovek, původně myšlených jako rychlé, jednoduché a cenově dostupné řešení zastínění oken tak nabírá nový směr. Zcela nové je i doplnění nabídky hotových záclon a závěsů možností nákupu souvisejících materiálů v metráži, což umožňuje vytváření kompletů a doplňkových dekorací při vybavování interiérů.

Autor článku: redakce Zaclona.cz

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi