CZ DE IT
14. 5. 2011

Proměna kanceláří pomocí japonských stěn a nástěnných panelů

V rámci úspěšné a vždy příjemné spolupráce s Mgr.Ivo Prokelem, designerem známým i díky pořadu Bydlení je hra, proběhla realizace komplexu kanceláří a přilehlých prostor.

dsc03150   dsc03151   dsc03154

Během zaměření a a příprav realizace si naše designerka vyfotografovala kanceláře, do kterých budou plánované dekorace umístěny a souběžně s tím i rastrový strop, jako trochu obávaný podklad pro montáž mechanismů japonských posuvných stěn. Naši technici si ovšem dokáží poradit i s tímto typem stropu, který se navíc v kancelářských budovách vyskytuje dosti často.

dsc03190   dsc03193   dsc03240

Nyní již k samotné realizaci. Japonské posuvné stěny překrývají všechna okna, vždy s potřebným přesahem na boční stěnu. Na závěsných pojízdných lištách jsou instalovány záclonové panely, kterými je možné manipulovat a prosklenou plochu dle potřeby uvolnit. Na pevné liště je podél okna umístěn panel ze závěsového materiálu, plnící dekorativní funkci.

dsc03232   dsc03234   dsc03248

Jelikož se již v návrhu počítalo se zhotovením několika nástěnných panelů - obrazů, bylo zřejmé, že použitý materiál musí splňovat náročnější designové požadavky. Jako typově vhodný závěs byl vybrán materiál Palm z kolekce Prestigious v hnědozeleném provedení. Pro větší efekt jsou závěsové panely podloženy kontrastním panelem v tmavě hnědé barvě, který jen částečně "vykukuje" a vytváří efektní lem. Je zhotoven z dalšího závěsu kolekce Prestigious s názvem Panama 6456. Oba závěsové materiály jsou ze 100% bavlny, s výraznější plátnovou vazbou a jsou poměrně pevné, což je při tomto použití vždy výhodou. Aby bylo dodrženo provedení v přírodních materiálech, navrhla naše designerka na záclonové panely Batist, který je sice ze 100% polyesteru, ale pohled i na omak působí svou strukturou jako jemný přírodní materiál.

dsc03200   dsc03253   dsc03251

Mezi kancelářemi je i široká prosklená stěna, kde zůstal požadovaný průhled zachován, ale je opticky rozostřen záclonovými panely japonské stěny. Ty jsou posuvné, tedy opět s možností snadné manipulace.

Součástí realizace je i překrytí výklenku technického zázemí na přilehlé chodbě. Zde byla zvolena jednoduchá a praktická navíjecí roleta, barevně navazující na malbu chodby a tudíž takřka splývající se stěnou.

Celá realizace je ukázkou toho, jak dokáže správně zvolený design materiálu společně s patřičnými barvami proměnit i zcela všední a nezajímavý prostor v moderní a nápaditý interier.

Autor článku: redakce Zaclona.cz   

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi