CZ DE IT
24. 1. 2013

Ozvěny Heimtextilu 2013

Veletrh Heimtextil patří mezi celosvětově největší a nejvýznamnější mezinárodní veletrhy bytového textilu a textilu pro veřejný sektor.

Letošní ročník tohoto předního světového veletrhu, který proběhl ve dnech 9. až 12. ledna 2013 ve Frankfurtu nad Mohanem, již tradičně představil nejnovější trendy v oblasti textilního designu pro období 2013/2014 a nově přinesl i samostatnou sekci zaměřenou výhradně na textilní design.

heimtextil 2013 1    heimtextil 2013 2

heimtextil 2013 6    heimtextil 2013 3

Veletrh Heimtextil každoročně přináší přehled trendů, které ovlivňují obor textilního designu v celé další sezoně. Nová kniha trendů Heimtextil Trend Book nazvaná „Being“ – „Bytí“ byla inspirována heslem „jste to, jak žijete“. Odborníci z amsterdamského Stijlinstituutu a designéři ze skupiny Trendtable spolu vytvořili čtyři velmi rozdílné typy osobností, z nichž každá má svůj osobitý a nezaměnitelný styl – historik, excentrik, vynálezce a geolog. Jejich domovy jsou pak vnímány a popisovány jako nedílná součást jejich bytí. „Trendy bytového textilu 2013/2014 se točí kolem věcí, se kterými jsme všichni emočně velmi spjati. Chceme, aby měl každý možnost vytvořit si prostor, který bude odrážet jeho vnitřní inspirace, osobní cíle a praktické potřeby,“ říká Anne Marie Commandeur, designérka a ředitelka Stijlinstituutu Amsterdam.

heimtextil 2013 6    heimtextil 2013 9

heimtextil 2013 4    heimtextil 2013 7

Heimtextil představuje měřítko kvality textilního designu a trendů textilního průmyslu v celé šíři tohoto oboru. V roce 2012 získalo možnost prezentovat své produkty na veletrhu 2 600 vystavovatelů ze 60 zemí a zhlédlo je více než 77 000 zájemců ze 120 zemí. Letošní ročník nově přinesl také samostatnou sekci textilního designu nazvanou Design live, v rámci které se v hale 4.2 představilo více než 180 vystavovatelů, z nichž někteří se veletrhu zúčastní úplně poprvé.

Veletrh Heimtextil nezapomíná ani na mladé začínající tvůrce a talentované studenty – ti mají možnost prezentovat své projekty v rámci soutěže Young Creations Award: Upcycling. Jejich úkolem je vytvářet produkty, které jsou určené pro interiéry, a to s ohledem na dodržování principů udržitelnosti. Ve speciální zóně nazvané Campus area současně s veletrhem proběhl již sedmý ročník výstavy prací studentů z předních evropských univerzit, které přinesly nové nápady v oblasti navrhování textilních materiálů i práce s nimi.

heimtextil 2013 12    heimtextil 2013 10

heimtextil 2013 8    heimtextil 2013 11

Více návštěvníků než v minulém roce dorazilo z USA a Kanady, Spojených arabských emirátů, Velké Británie, Irska, Itálie, Francie, Beneluxu, Švýcarska, České republiky, Číny a Tchaj-wanu. Podíl zahraničních návštěvníků činil 66 procent (v roce 2012 to bylo 65 procent). Díky své vysoké míře mezinárodnosti je Heimtextil ideální prezentace pro exportně orientované firmy.

Další Heimtextil, mezinárodní odborný veletrh, se bude konat ve Frankfurtu nad Mohanem 8.-11. ledna 2014.

Autor článku: redakce Zaclona

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi