CZ DE IT
1. 3. 2014

Nebojte se jednoduchých a moderních systémů stínění

Některé už znáte delší dobu, některé jsou pro vás novinkou. Každopádně do moderních interierů patří a leckdy jsou i nezastupitelné. Tentokrát si stručně připomeneme tři z jednoduchých systémů zastínění oken - žaluzie Plissé, vertikální žaluzie e rolety Twist Rollo.

článek moderní stínění 2   článek moderní stínění 12

Žaluzie Plissé jsou univerzální, velmi dekorativní a přitažlivé, vhodné pro jakékoliv typy a rozměry oken. Jsou k dispozici v široké škále barev a odstínů, od pastelově měkkých tonů, přes barvy jasné a ostré, až po ohromující metalické odstíny. Bohatou nabídku barev předčí jen sortiment exkluzivních textur a nádherných vzorů. Žaluzie Plissé v jednom spojují regulaci světla, ochranu soukromí a moderní design.  

Ve srovnání s klasickou interiérovou žaluzií je tento systém ojedinělý tím, že lze intenzitu stínění nastavit současně stažením a vytažením horního nebo dolního profilu, což umožňuje vytvořit stínicí pruh libovolné výšky. Ojedinělé je také speciální provedení žaluzií Plissé ve dvou vrstvách materiálu, kterými si změníte interiér podle potřeby a nálady.

článek moderní stínění 8   článek moderní stínění 9 

Vertikální žaluzie byly zpočátku nejčastěji využívány v kancelářských a veřejných prostorách, kde zcela nahradily záclony a závěsy. Díky široké škále barev a materiálů lamel nyní jsou i elegantním a moderním řešením stínění oken interiérů, a to nejen nebytových. 

Vertikální žaluzie mají nespornou výhodu, spočívající v možnosti umístění přes prosklenou plochu i během dne. Jednoduché vyklápení lamel zajišťuje podle potřeby přísun denního světla i zastínění proti slunečním paprskům a po setmění. Umožňují plynulou a snadnou regulaci světla a zároveň díky stálobarevnosti materiálů lamel jsou i ideálním prostředkem k ochraně před slunečním zářením.

článek moderní stínění 10   článek moderní stínění 11

Twist rollo patří mezi inovativní druhy rolet, které obohatily tradičně známé rolety. Špičkový design mechanismu a koncovek spolu s nádhernou nabídkou odstínů materiálů dělá z tohoto systému designový prvek do interiéru. Dvě překrývající se vrstvy materiálu s horizontálními pruhy střídajícími průhlednost a neprůhlednost umožňují regulovat propouštění světla a zastínění pro zajištění soukromí.

Rolety Twist rollo jsou nabízeny v jedinečné řadě exclusivních materálů v trendy i nadčasových barvách s cílem zajistit optimální výběr v celé škále odstínů a kombinací od atraktivní černobílé a po efektní materiály jakoby utkané z kovových vláken.

Autor článku: redakce Zaclona 

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi