CZ DE IT
3. 3. 2014

Jsou prostě báječné a všestranné!

Mohou být měkké a nadýchané, heboučké a předem určené k mazlení, nebo vysloveně dekorativní a tím pádem vzorně naaranžované a úhledné. Ano, správně, opravdu se jedná o polštáře a polštářky všech tvarů a velikostí.

nové polštáře 8 nové polštáře 21

Každodenně nám zpříjemňují odpočinek na pohovce, posezení v našem oblíbeném křesle, přečtení několika stránek knihy před usnutím v posteli. Naše děti a vnoučata si jimi ochotně zaplní hrací koutek a dovedou se na nich tak krásně povalovat.

nové polštáře 14 nové polštáře 4

Polštáře a polštářky můžeme lehce přemisťovat podle potřeby a nálady a ze stejných důvodů i lehce měnit jejich vzhled. Stačí jen jednoduše vyměnit povlaky, popřípadě i drobné doplňky v interieru a rázem na nás dýchá jiná atmosféra.

nové polštáře 24 nové polštáře 22

Trendy jsou i nadále polštáře z materiálů s kovovým leskem. S nimi je nutné zacházet opatrně, rozhodně se nehodí do všech typů interierů. Ideální je jednoduchý, moderní a nepřeplněný prostor, kde se prvky kovu a lesku objevují i na dalším zařízení. Polštáře tak doplňují svou strukturou materiály použité v interieru.

nové polštáře 20 nové polštáře 18

Ideální je, pokud na povlaky polštářků využijeme materiál, ze kterého jsou zhotoveny závěsy. Nemusíme se rozhodně bát ani kombinací více barev stejného designu nebo naopak použít více designů ve stejné barevnosti. Tyto kombinace vždy působí nápaditě a promyšleně, a to je velmi důležité. Vytvořit seskupení nahodile vybraných barev a velikostí  nezaručuje, že budeme s výsledkem spokojeni a splní naše očekávání.

nové polštáře 23 nové polštáře 7

Nečastěji používaným tvarem je klasický čtverec nebo obdélník, ale do ložnic a hlavně dětských pokojů můžeme tvary doplnit válečky, kulatými polštářky a pro holčičky třeba srdíčky. Zde už tvaru podřídíme i výběr látek. Zvláště v dětském pokoji je důležitá snadná údržba, takže vybíráme vždy z materiálů, které je možné prát.

nové polštáře 12 nové polštáře 1    

Dříve se jako výplň používalo hlavně peří, které je postupně nahrazováno dutým vláknem. Vyrábí se ve tvaru tyčinek nebo kuliček a často se používá jako směs obou tvarů. Výplně z dutého vlákna jsou velmi lehké, dobře drží tvar a samozřejmě jsou vhodné i pro alergiky.

Autor článku: redakce Zaclona  

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi