CZ DE IT
6. 8. 2014

Také se vám líbí dekorativní stěrky?

Designové dekorativní stěrky umožňují přeměnit povrchy stěn, podlah a stropů zcela unikátním způsobem. Hlavním požadavkem při využití stěrky je výsledný dojem, dodávající povrchům netušený rozměr a efekty, které naprosto ohromí.

 

Designové stěrky představují nový proces technologie úprav povrchů interiérů. Velikou výhodou těchto materiálů je navíc možnost bezespárového přechodu podlah a stěn, což byl často problém. Barvu, podklad a konečnou strukturu stěrky lze libovolně kombinovat, což zvládne prakticky každý, ale v rámci uceleného designu interieru je dobré spolehnout se na profesionální návrh.

Poměrně známé jsou techniky s dlouholetou tradicí jako benátský či marocký štuk nebo základní klasická stěrka, doplněná speciálními malířskými úpravami. Výsledkem použití dalších, modernějších verzí, může být povrch hladký, strukturovaný, matný nebo lesklý, barevný  či bezbarvý. Tyto stěrky umožňují širokou škálu použití na podlahy, stěny, a dále jako vynikající alternativa nahrazují obklady v koupelnách či kuchyních.

Naprostým hitem jsou nyní stěrky imitující kov nebo beton. A právě úprava povrchu, dokonale imitující korodovaný kov včetně spojů jednotlivých plátů s plastickými nýty, mě na školení, na kterém jsme se s možnými efekty seznámili, zaujala nejvíce. I když těch efektů bylo nakonec tolik, že je opravdu těžké vybírat a představit si výsledný dojem na velké ploše. Odborná pomoc je zde určitě na místě. Správně zvolená dekorativní stěrka  vytvoří pro každý interier naprostý originál. Vysoce dekorativní vzhled stříbrných či zlatých pigmentů nebo povrch s nádechem perleti  jsou vhodné jak pro luxusní rodinné domy, tak i pro hotely nebo restaurace s vytříbeným designem. Pro stylové interiery se mi líbily například  úžasné dekorativní stěrky připomínající antické dekorace a možnost vytvořit pomocí  lesklého transparentního laku jemné trhliny mezi dvěma vrstvami barev, čímž vznikne efekt popraskané patiny.

A jelikož mám ráda povrchové úpravy příjemné nejen vizuálně, ale i na dotek, „pohladila“ jsem si všechny vzorky transparentní matné povrchové stěrky  na vodní bázi, které dodávají stěnám příjemně luxusní sametový a hedvábný efekt.  V našem studiu budeme mít k dispozici vzorky barev i možných dekorativních povrchů, které vám rádi předvedeme.

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi