CZ DE IT
14. 11. 2008

Elegantní římské rolety – náhrada japonských stěn

Designérka zvolila oblíbenou záclonu Styltex 9224, která se po přešití na římskou roletu změnila v elegantní umělecké dílo. Aby byla zajištěna funkce stínění interiéru jídelny a zároveň aby nebyl narušen ráz dekorace, byly na okna namontovány bílé horizontální žaluzie.

Když už někdo viděl římskou roletu například v prodejně, nebo bytovém studiu, většinou odcházel s představou dekorační látky nařasené odspodu do velkých skladů. Omylem široké veřejnosti je představa, že se římské rolety musí vytahovat nahoru ke svému profilu, aby tvořili design.

Římská roleta, pokud je vyrobena ze záclony, může plnit její celodenní funkci, tedy být vlastně po celou dobu plně spuštěna. Římská roleta je pak vlastně obdobou panelu japonské stěny s tou výhodou, že nepotřebuje místo na straně pro roztažení panelů, ale plně si vystačí v místě své montáže.

Dále je třeba si uvědomit, že profil římské rolety (Kazetový, nebo VarioX – snímatelná dekorace s lanky) může být montován na stěnu, do rámu okna anebo na strop. Jeho variabilita umožňuje libovolné zakomponování římských rolet do interiéru.

Rozbor realizace:

Naše designérky použila jednoduchou záclonu styltex 9224 na kazetové profily římských rolet v jídelně rodinného domku. Jednotlivé římské rolety na sebe navzájem navazují a vytvářejí tak dojem záclonové stěny tolik podobné japonským stěnám. Aby byla zajištěna i funkce stínění, bylo zapotřebí doplnit římské rolety stínícím prvkem. V tomto případě byly správně využity horizontální žaluzie bílé barvy.

pohled na jídelnu 

Dojem z realizace:

Jedná se o velice lehké a elegantní pojednání interiéru při zachování všech funkčních prvků pro správné používání interiéru k pohodlnému bydlení. Volby kombinace římské rolety a horizontální žaluzie je zároveň i paradoxně velice levným způsobem, jak vytvořit elegantní dekorace. Luxus nemusí nutně znamenat komfort a komfort nemusí nutně znamenat vysoké náklady.

vytažená římská roleta 

Jak získat podobné dekorace:

  1. Prostřednictvím našich designérů, které si můžete objednat přes formulář.
  2. Objednáním přes internet. Horizontální žaluzie nabízíme prostřednictvím kalkulačních programů, stejně tak i římské rolety. Samotnou látku 9224 koupíte v metráži na styltex.cz  

kalkulační program pro římské rolety na www.dointerieru.cz

Autor článku: Ing.K.Smejkal

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi