CZ DE IT
4. 5. 2009

Dotaz zákaznice na postup při řešení atypických oken

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda jste schopni navrnout a zrealizovat zastínění priložených oken prostřednictvím závěsů - tedy navrhnout řešení po zhlednutí interiéru, a pak ho na klíč udělat. Prosím dejte mi vědět, pokud ano, jaký by byl nejlepší postup. Děkuji Klára S.

Odpověď na technické řešení:

Dobrý den, okna, která vidíme na obrázku lze řešit poměrně pro nás již standardním použitím hliníkových kolejničkových profilů, které jsou většinou upevňovány do sádrokartonových podhledů. Výhoda systému je v tom, že lze jednak systémy horizontálně i vertikálně ohýbat, ale i v tom, že se jedná o lehký a dobře skrytý systém (za výpustek řasící pásky).

atypická okna

Každá kolejnička je většinou samostatným nosným prvkem jedné dekorace - záclony, závěsu. V případě zalomených tvarů se využívá jen sesazení dvou kolejniček k sobě bez propojení, nebo ohybu. Důvodem je především gravitace, kdy je potřeba šikmé dekorace fixovat v horní části a to lze jen na koncích kolejniček, které jsou osazeny záslepkou (koncovkou) s očky.

Nevýhodou řešení atypických oken je omezenější manipulace s dekorací, která je částečně pevně fixována ke stěně.

Odpověď na standardní postup řešení zakázky:

Jelikož se jedná o atypy, téměř vždy je vhodné nechat naše odborníky vše znovu přeměřit. U přiložených návrhů nevypadá nic až tak složitě, ale laik velice často změří něco, co nebylo potřeba a opomene podstatné. Tedy nejdříve je třeba správné zaměření, poté následuje výběr a tvar materiálů dekoračních látek, žaluzií, nebo případně rolet a nakonec po předložení kalkulace a jejím 50% uhrazení dochází k realizaci.

stříbrné hliníkové kolejničky

Alternativou může být využití našeho internetového prodeje a zakoupení systémů po naší vzájemné konzultaci, která je také poměrně běžná, ale nelze opomenout rizika.

Závěr:

V případě atypů by měl přijít náš odborník do Vašeho interiéru a minimálně navrhnout optimální řešení s vyloučením co možná nejvíce pochybení. Atypická okna, která jsou vidět ve skyce zákazníka realizujeme běžně.

Autor článku: redakce Záclona.cz

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi