CZ DE IT
15. 9. 2010

Co mají společné dvě odlišné realizace z Téma týdne?

Samozřejmě kromě toho, že jsou výsledkem úspěšné spolupráce týmu Atelieru Styltex. Nebudeme vás dlouho napínat, ke stínění oken byly v obou případech zvoleny záclony s věčně mladými barevnými vertikálními proužky.

Téma týdne Atelieru Styltex - Vínový obývací pokoj

Stručná charakteristika realizace:

Obývací pokoj je součástí celého kompletu kuchyň - jídelna - obývací pokoj. Prostor je dostatečně veliký, proto nepůsobí stísněným dojmem. Za základní barvy v této místnosti byly vybrány kombinace vínové s bílou, což jsou velice příjemné barvy, které navozují dojem promyšlenosti a elegance. Aby kontrast nebyl příliš násilný, zjemňuje celý interiér světlý nábytek a podlaha.

atelierstyltex-záclony2   atelierstyltex-záclony3

Dekorace oken:

Jako závěsný systém, doplňující kompletní vybavení interieru,je použita klasická dvoukolejná garnyž s krycím čelem v barvě dřeva nábytku. Vzhledem k poměrně výrazným barvám malby a doplňků je zvolený jednobarevný závěs ve stejném odstínu vhodným řešením a nevnáší další,již přebytečný, barevný akcent. Jediným oživujícím prvkem stínění oken jsou bílé záclony s jemnými barevnými proužky. Jelikož se jedná o starší byt, zvolila designérka variantu úplného zakrytí oken až k podlaze. Tím prostor získal na důstojnosti, ale zvýšil náklady na vytápění nešťastným zakrytím topení. I v takovém případě je však možné nabídnout řešení, a sice tzv. "zimní" a "letní" záclony v rozdílných délkách.

Téma týdne Atelieru Styltex - Kuchyně s hodinami

Stručná charakteristika realizace:

Tato kuchyně je součástí prostoru s úplným stolováním a obývacím pokojem, do kterého zasahuje protáhnutou linkou podél oken. Celá kuchyně je laděna v bílých a hnědých odstínech doplněných pouze stříbrnou barvou technologického vybavení. Na skříňkách byly použity dva stejné barevné prvky dřevo a bílé lamino, které se promítly i do řešení stropu. Barevnost je střídána jak vertikálně, tak i horizontálně v nepravidelných oběmech. Barevně jsou doladěny i doplňky kuchyně.

atelierstyltex-římské rolety1   atelierstyltex-římské rolety2

Dekorace oken:

Okna jsou řešena dvojím druhem stínění, jednak bílými horizontálními žaluziemi, které jsou a mají být nenápadné, jelikož jsou určeny hlavně k zastínění oken. Dekorativní prvek zajišťují římské rolety, jejichž kazetový mechanismus je namontován do volného prostoru nad okny. Samotné rolety jsou zhotoveny ze záclony s designem vertikálních proužků tvořených vetkávanou žinylkou. Odstín designu navazuje na vyváženou barevnost celé kuchyně a tvoří příjemný kontrast k pracovní desce pod okny.

Podrobný rozbor realizací naleznete na http://www.atelierstyltex.cz/

Autor článku: redakce Zaclona.cz

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi