CZ DE IT
2. 3. 2015

Zážitky z veletrhu rolet a stínící techniky R+T ve Stuttgartu

Minulý týden se německé město Stuttgart proměnilo v meku světového veletrhu ve stínění oken. Tento významný veletrh se koná jednou za tři roky a je zde k vidění vše, co si lze na oknech představit. Na veletrh jsem cestoval s ředitelem Prakticu Robertem Markem.

Prvním potvrzením toho, o jak velký veletrh se jedná, jsem zjistil, když jsem se marně pokoušel získat jakékoliv ubytování ve městě, nebo v jeho okolí. Nakonec se to ukázalo jako nemožné, ale protože jsem byl akreditován jako novinář díky našemu internetovému časopisu www.heimtex-ideen.de,  veletrh se o mě postaral v podobě hotelu, který byl 400 metrů od vstupu do veletrhu a shodou okolností i stejně daleko ke vstupu do letiště.

První moje dojmy z veletrhu byly rozpačité, protože jsem byl zvyklý na veletrh ve Frankfurtu nad Mohanem (Heimtextil), který je samozřejmě mnohonásobně větší a také o poznání více navštěvován. Tento můj „amatérský“ pocit byl ale za tři dny ve Štuttgartu  poopraven. Brzy jsem pochopil, že návštěvníci jsou výhradně odborníci v oboru, a že se zde prezentují technické novinky, které se teprve musí představit běžným klientům.

Co veletrh nabídl nového:

Bylo znát, že již nelze nabízet stínění oken bez motorů a dálkového ovládání. Velice se mi líbili italské dálkové ovladače, čínské alternativní designy plissé rolet, které Robert Marek z firmy Praktic trefně označil za jejich tradiční draky. Dále mě také zaujaly obří lamely stínících clon z Polska, tepelně izolační vertikální žaluzie, tiché motory od české firmy Stylcon a podobné od italské Mottury. Krásné byly různé designy roletových látek a celá škála venkovních pergol a venkovních rolet a žaluzií.

Na tomto veletrhu bylo znát, že se přiblížila doba, kdy každá domácnost bud ovládat své stínění motory, a že bude mít možnost si přitom vybrat design, který se jí líbí.

Soukromé zážitky:

Miluju německé snídaně a těch jsem si užil do sytosti, hotel v bezprostřední blízkosti veletrhu neuvěřitelně zpohodlňuje pobyt a nebýt toho, že byla hotelová restaurace beznadějně rezervovaná, nedonutilo by mě asi nic k cestě do centra města. Nicméně ve společnosti novináře Martina Cháry (Panel Plus), jsme se do centra Štuttgartu vydali a báječně se najedli.    

Veletrh pro mě byl příjemným zážitkem a rozhodně si z něj přineseme celou řadu novinek do Česka. Děkuji Robertovi Markovi (Praktic) za zajištění dopravy a veletrhu, že pro mě zajistil ubytování.  Rozhovory s majiteli vystavujících zahraničních firem budeme uveřejňovat na www.heimtex-ideen.de a následně zprostředkovaně i v České a Slovenské verzi našich on-line časopisů.
 

 

Zpět do kategorie

ing. Karel Smejkal, Ph.D. (Praha)

Když realizujete své nápady, konkurenci zdržujete vaším kopírováním.

Služby   

  • Strategie
  • Marketing
  • Partnerské projekty
  • Inspireli
  • Czech Deco Team
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi