CZ DE IT
28. 2. 2016

Zážitky z veletrhu HOMI v Miláně

Mezinárodní výstava vybavení domácnosti se konala 17.-20.2. Bylo to poprvé, co jsem byl v Miláně a tak vychován frankfurtským výstavištěm, jsem očekával velký kvalitativní skok kupředu. Čekal jsem honosné haly, které předčí vše, co jsem kdy předtím zažil a čekal jsem vlastně cokoliv, co by mě mohlo překvapit.

 

Co se týče vlastního veletržního komplexu, tak jsem byl zklamán podobně, jako když jsem navštívil veletrh EFTEX v Istanbulu. Vše bylo sice roztažené do velké plochy, ale konstrukce hal co do modernosti nebo architektury nijak nepřekonávaly to, co jsem znal z již zmíněných veletrhů v Německu.

Co bylo ale zajímavé, byla dvě srovnání. Zatímco německý veletrh na mě působí po všech stránkách pro návštěvníka lépe zorganizovaný a pro vnitřní mezihalovou dopravu vyladěný, ten v Miláně je více nechán na vašich nohách. Jednotlivé detaily sloupů a hasičských koutů vás překvapí svojí neudržovaností a to i v případech, kdy jste uprostřed výstavní haly obklopeni luxusním zbožím. Co se týče vlastních doplňků, tak zde se již dalo nalézt spousty zajímavých kousků. Od bohatě zdobeného nábytku, přes krásné tapety až po celou řadu doplňků, které zcela určitě musely být pro jinou klientelu, než jsem já. Vše bylo až přehnaně přezdobené. Ale na druhou stranu krásné. Zamyslel jsme se mnohokrát nad tím, kdo může kupovat takové barokní obrazy, kdo kupuje zdobené tácy atp…

Na veletrhu se mi zalíbily doplňky pro děti, především ty hýbací – mechanické, nebo kovové. Z nábytku u mě vyhrál skleněný nábytek s vloženou dýhou a u světel kniha, která se rozevřením rozsvítila. U technoligií jsem se nejdéle zdržel u fotografů, kteří dokázali nádherné secesní šperky převádět do 3D modelů.

V Miláně jsme se byl 3 dny a jako VIP zákazník jsem měl velice příjemné zázemí s dostatkem občerstvení po celou dobu veletrhu, což byl servis, který v Německu neexistuje. Navíc jsme se potkal s významným egyptským architektem a tak byl veletrh i příjemným místem pro zajímavý rozhovor, při kterém jsem se mnoho nového dozvěděl. Což je ostatně i důvod, proč na veletrhy rád jezdím.

FOTO (STYLTEX)

 

Zpět do kategorie

ing. Karel Smejkal, Ph.D. (Praha)

Když realizujete své nápady, konkurenci zdržujete vaším kopírováním.

Služby   

  • Strategie
  • Marketing
  • Partnerské projekty
  • Inspireli
  • Czech Deco Team
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi