CZ DE IT
31. 10. 2014

Zajímavý detail v šití záložek závěsů a záclon

Nedávno se v našem studiu odehrál zajímavý rozhovor. Designérka, která zrovna nastoupila, nás upozornila na šířku záložky u záclony, která visela ve studiu. V bývalém zaměstnání se setkávala s boční záložkou o šířce 0,5 cm, zatímco u nás je standardní šířka dvakrát taková.

 

Velice rychle jsme ale dokázali vysvětlit, že rozdíl je v technologickém postupu šití a pozdější údržby s ohledem na zátěžové olůvko. Zatímco ve firmě, ze které k nám designérka přišla, se nejdříve vytvoří spodní záložka a teprve potom se přiloží olůvko, které se následně z boku „zabalí“ materiálem záclony o šířce 0,5 cm a pak nahoře i dole zašije, tak naše švadleny vytvoří pro olůvko kapsičku, která umožňuje kdykoliv olůvko vyjmout. Kapsička je širší ( cca 1 cm ) a její „dno“ vznikne ohybem spodní záložky.

Důvody rozdílného přístupu:

Byli jsme svědky několika realizací, kdy olůvka, která byla jištěna jen prošitím, jednoduše po čase vypadla na zem. V případě našeho postupu je toto vyloučené. Druhý důvod je možnost vyndání olůvka před praním. Sice jsou olůvka vyráběna s tím, že je lze prát včetně záclony, ale opět naše zkušenost je jiná. Olůvko má na sobě krycí bílou barvu a v pračce se mnohdy mohou navzájem o sebe, nebo o něco v pračce omlátit. Toho je dobré se vyvarovat a prodloužit tak životnost své dekorace.

FOTO ( BANYSMEDIA )

 

Zpět do kategorie

Radmila Týmová (Praha)

Pokud u nás nenajdete zboží které hledáte, vždy nabídneme řešení!

služby   

  • Odborné konzultace
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Aranžování
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi