CZ DE IT
31. 7. 2013

Záclony s pruhy a proužky pro dva pokoje a dva typy zastínění

Proužky a pruhy,to vše už tady bylo, ale taky je a bude. Použijeme proužky na prodloužení místnosti, zvětšení oken, zmenšení oken, rozdělení prostoru nebo prostě jen proto, že se nám líbí a že nikdy nezevšední ...

záclony s proužky 2   záclony s proužky 3

Zastínění všech oken i dveří zajišťují venkovní žaluzie, takže interiérové stínění tak může být pouze z jemných záclon. Pro okno a prosklené dveře prvního pokoje naše designerka navrhla nadýchanou organzu 50007 s výraznými vodorovnými pruhy, svým leskem připomínající taftové stuhy. S dekorací dveří bude nutné častěji pohodlně manipulovat a proto je do stropu namontována osvědčená bílá hliníková kolejnička H7300 pro instalaci nařasené organzy. Horní okraj s řasící páskou je pro větší efekt vytvořen v nejtmavším, kontrastním odstínu proužků.

záclony s proužky 4   záclony s proužky 5

Stejný horní okraj zvýrazňuje i římskou roletu, stínící okno opodál. Profil rolety s řetízkovým ovládáním je rovněž namontován do stropu. I když není možné kvůli nedostatku prostoru nad oknem římskou roletu vyskládat nad okenní rám, majitelé domu předem počítali s používáním okna pouze k částečnému větrání pomocí ventilace. Organza 50007 je v nabídce v šíři 150 cm, na dekorace se tedy odměřuje potřebná výška a spodní okraj se začišťuje záložkou.

záclony s proužky 6   záclony s proužky 7

Stejný typ kombinovaného zastínění použila designerka i v dalším pokoji, tentokrát s voilovou záclonou s jemnými vertikálními proužky. Záclona 9971 je příjemně splývavá a její spodní okraj je zakončen olůvkem, tzn.olověnou šňůrou. Je dodávána ve výšce 180, 260 a 300 centimetrů. V praxi to znamená, že se objednává nejbližší vyšší výška - např.pro hotovou výšku záclony 240 cm musíme volit výšku 260 cm a při šití ji upravit. Nabídka několika výšek je výhodná, neboť pro realizaci zastínění okna pod parapet a francouzského okna můžeme využít kombinace výšky 180 a 260 cm.

záclony s proužky 12   záclony s proužky 9

 V jednom z pokojů zpříjemňují posezení na pohovce barevné dekorativní polštáře Esprit a měkké plédy Ibena. Povšimněte si na zelených pohárků na čajové svíčky na fotografii římské rolety - i ty jsou z naší nabídky dekorací značky Esprit. Všechny doplňky je možné snadno obměnit a pokoj tak získá opět jinou náladu.

Autor článku: redakce Zaclona

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi