CZ DE IT
29. 11. 2014

Věděli jste, že sítě proti hmyzu na oknech, nejsou jedinou možností?

Nedávno nám přišel do STYLTEXu zajímavý email, kde se nás jeden klient ptal, jakou barvou má natřít fasádu svého domu, aby odlákal hmyz ze svého okolí.

 

Problémem, který onen zákazník řešil, byla blízkost jelení farmy jeho domu a díky tomu i adekvátně vysoký počet much.

První reakcí na naší straně byl samozřejmě úsměv nad takovým dotazem, pak jsme se nad tím ale zamysleli a podívali se na internet. Standardně se nás sice klienti ptají na záležitosti, které se týkají více oken a jejich stínění, popřípadě tapet v interiéru, ale tento dotaz byl výzvou, a tak jsme vypátrali odpověď.

Jak je to s vnímáním barev u hmyzu:

První, co jsme zjistili, bylo, že hmyz skládá barvy podobně jako člověk, jen má citlivost posunutou více ke krátkým vlnám. Co se týče barev, tak až na masařky hmyz neřeší červenou barvu, velice výrazně reaguje na žlutou, která v něm evokuje snášení a co bylo překvapením, odpuzovačem je barva modrá. Je totiž na opačné straně spektra než žlutá a na rozdíl od kladení, provokuje hmyz k vyšší letové aktivitě. Neboli, nyní konečně chápeme, proč ve středomoří jsou modré dveře a modré okenice. Naši předci i bez znalosti moderní biologie věděli vše, co potřebovali.

Potěšenému klientovi jsme napsali, co jsme zjistili a s úsměvem jsme doplnili, že pokud se nám cítí být zavázán, tak si u nás může koupit na revanš sítě proti hmyzu :o).

FOTO ( BANYSMEDIA )

 

Zpět do kategorie

Karolínka (celý vesmír)

Hele Děcka, když nevím, tak se zeptám ne?

služby   

  • Vtipy
  • Legrační situace
  • Sebezapření
  • Humorné příběhy
  • Směšná komunikace
  • Šatný vkus
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi