CZ DE IT
4. 11. 2014

Tušíte, čeho je součástí záclonový háček (šnek)? Dekorace, nebo kolejničky?

Zdánlivě jednoduchá a jasná otázka je ve skutečnosti dosti ožehavou záležitostí. I když se cena háčku na záclony (a závěsy) pohybuje v jednotkách korun, jeho nesmírnou hodnotu zjistíte v okamžiku, kdy vám bude doma při aranžování chybět.


Jde o to, že při nákupu jakéhokoliv druhu kolejničky získáváte kovový, nebo plastový profil, jehož součástí jsou plastoví jezdci. Jezdci jsou většinou jednoduchá očka, do kterých lze záclonový háček přichytit, ale protože existují i jezdci, které mají sami v sobě zapínání, není vždy záclonový háček potřeba. Právě z toho důvodu, že není jasné, jaký druh záclonového háčku bude pro uchycení dekorační látky potřeba, je většina kolejnic univerzálních a nabízejí pouze očko.

U záclon se jedná vlastně o zcela identický problém. Ušitá dekorační látka je dnes již prakticky ve 100 % případů opatřena řasící páskou s větším, nebo menším počtem kapsiček, do kterých lze zaháknout nejen popisovaný „šnek“ (záclonový háček), ale i celou řadu dalších typů plastových háčků. Nehledě na to, že záclonu lze stejně tak i přichytit pomocí tzv. žabek.

Tedy při nákupu jak závěsného sytému (kolejničky), tak dekorační látky, jsou záclonové háčky něčím, co nepatří ani jednomu a přitom je důležité na ně nezapomenout a v případě nákupu zvlášť je rozhodně dobré si na toto téma s našimi designérkami minimálně promluvit. 

FOTO ( BANYSMEDIA, BANDEX, STYLTEX )

 

Zpět do kategorie

ing. Karel Smejkal, Ph.D. (Praha)

Když realizujete své nápady, konkurenci zdržujete vaším kopírováním.

Služby   

  • Strategie
  • Marketing
  • Partnerské projekty
  • Inspireli
  • Czech Deco Team
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi