CZ DE IT
21. 8. 2010

Trochu jiné nahlédnutí na realizaci

Tentokrát projdeme celou realizací trošku jinak, než obvykle. Zastavíme se společně u jednotlivých oken a povíme si něco o konkrétních typech materiálů a jednom závěsném systému, které jsou zde použity.

Obývací pokoj - organza 29/073 a závěs 29/562

dsc00358   dsc00369

Základem stínění obou oken jsou horizontální žaluzie, takže záclony plní hlavně dekorativní, ale o to důležitější funkci. Designerka zvolila velmi jemnou organzu s nádherným vypalovaným designem s rostlinými motivy. Výhodou této záclony je i existence závěsového materiálu s totožným designem, dodávánému v několika barvách. Nad okna jsou do stropu namontovány hliníkové kolejničky, sloužící k zavěšení záclon i ozdobných závěsů, které vytváří nefunkční dekoraci. Vzhledem k celkovému ladění interieru byla vybrána zemitě hnědá, výrazná barva závěsů, stejný materiál vytváří kontrastní dekoraci ve formě neobvykle tvarovaných polštářků na pohovce. Za povšimnutí stojí i zajímavý detail - podobnost evokující vzor na koberci.

Dětský pokoj - záclona 9513

dsc00362

Splývavý voil s jemnými proužky z žinylky a kostičkami v různých barevných variantách je oblíbeným a často používaným materiálem hlavně do dětských pokojů, kde společně s žaluziemi, roletami nebo jednobarevnými závěsy vytváří tzv.nadčasové stínění oken. V naší realizaci jsou na okenní rámy namontovány horizontální žaluzie a do stropu osvědčený závěsný systém - hliníková kolejnička.

Podkroví - organza Barcelona

dsc00364   dsc00366

Na téma řešení zastínění atypických oken jsme přinesli již vícero článků a námětů vč.bohaté fotogalerie realizací. Nyní se opravdu zaměříme jen na půvabnou organzu s propletenými úponky a drobnými kvítky. Je nabízena ve třech barvách kvítků, společně se zelenými lístky mohou být kytičky bílé, pastelově růžové nebo modré, a je opravdu těžké mezi nimi zvolit tu  pravou něžnou variantu.

Ložnice - kolejnice Square line

dsc00361

Na závěr nahlédneme do ložnice, kde tentokrát bude v hledáčku našeho zájmu závěsný systém. Opravdu skvěle vypadající hranatý profil v provedení alu mat je možné instalovat s použitím k tomu určených stěnových držáků jako jednokolejnici až trojkolejnici. Výběrem ze tří druhů koncovek je možné doladit tento výrazný doplněk interierů ke stávajícím součástem zařízení.

Autor článku: redakce Zaclona.cz

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi