CZ DE IT
12. 1. 2018

STYLTEX design, Czech Deco Team a výsledek další spolupráce

Když se mladí manželé se dvěma malými dcerkami obrátili na architekta Marka Pavlase​, stálo před ním hned několik úkolů. Některé vyřešil společně s dodavateli z Czech Deco Teamu - STYLTEX design byt doladil závěsy a tapetami.

 

Oba manželé chtěli spolu i se svými dětmi trávit více času, proto si přáli uspořádat prostor tak, aby v něm každý měl také své pracovní místo a dostatek soukromí. Nestačilo jim, aby se v novém bytě cítili jenom příjemně. 

V téměř devadesátimetrovém bytě s dispozicí 3+kk se čtyřčlenná rodina nemusí cítit zrovna stísněně. Ale vytvořit v něm dva oddělené pracovní prostory tak, aby se oba manželé navzájem nerušili, a ještě k tomu, aby pracovní „koutky“ celkově ladily s interiérem a nepůsobily formálním kancelářským dojmem, to už vyžaduje trochu citu. Jedno pracovní místo tak vzniklo v ložnici manželů, druhé pak tvoří velmi nenápadně a přirozeně součást kuchyňské linky. Tady si můžeme povšimnout jednoho ze zajímavých detailů, který se architektovi opravdu vydařil. Úložný prostor na kancelářské potřeby vypadá spíš jako designově pojatá knihovna, která příjemně ladí s obývacím prostorem. 

Druhý stůl určený pro práci našel své místo jednoduše v ložnici. Tady může v klidu plnit podle potřeby tak říkajíc multifunkční roli. A nouze tady není nejen o dostatek úložného místa, ale taky o hodně světla prakticky po celý den. O to se starají velká okna po celé délce obvodových zdí.

Společné designové a zároveň praktické prvky lze vidět ve všech částech bytu. Otevřenost a vzdušnost celého interiéru pak umocňuje podlaha z masivního dřeva, kterou architekt navrhl ve stejném dekoru pro všechny místnosti. Díky velkým proskleným plochám a použitým světlým tónům je v interiéru stále dostatek světla i přesto, že jde o přízemní byt. Sladěné jemné dekory závěsů a tapet celý obývací prostor příjemně zútulňují.

A kdo se na interiéru za Czech Deco Team podílel? Spolu s Ing. arch. Markem Pavlasem se na celkové podobě interéru podílely dva dodavatelské subjekty. Ota Votoček, který položil v celém bytě (kromě koupelny) podlahu z masivního dřeva a designérka Bronislava Novotná, ambasadorka firmy STYLTEX designTa ve spolupráci s architektem sladila a zútulnila celý interiér závěsy a tapetami s příjemnými, oku lahodícími motivy.

Podívejte se na původní verzi článku, který uveřejnil portál Novinky.cz nebo na blog na www.czechdecoteam.cz.

FOTO ( Czech Deco Team)

 

Zpět do kategorie

ing. Karel Smejkal, Ph.D. (Praha)

Když realizujete své nápady, konkurenci zdržujete vaším kopírováním.

Služby   

  • Strategie
  • Marketing
  • Partnerské projekty
  • Inspireli
  • Czech Deco Team
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi