CZ DE IT
13. 10. 2010

Stylový byt s exclusivní kolekcí II.

V předchozím článku jsme navštívili ložnici a obývací pokoj v bytě s vysokými stropy, štukovými římsami, v bytě rekonstruovaném a zařizovaném s velkou láskou a pečlivostí. Na výsledku, jež se postupně rýsuje, je to samozřejmě znát.

Nyní na nás čeká realizace v kuchyni a pracovně s okny do zeleného vnitrobloku. V obou místnostech byly nejprve bytovým designerem Ivo Prokelem k výmalbě stěn a stropů vybrány tapety, k nim poté naše designerka navrhla materiály na římské rolety.

Kuchyně 

p3134200   p3134202   p3134203

Prostoru určeném pro stolování vévodí boční stěna, pokrytá tapetou Rasch kolekce New beats s výrazným designem ve zlatavém odstínu. Záclona Nevari 254 z exclusivní kolekce, navržená na římskou roletu, nejprve poněkud vzbuzovala obavy majitelky bytu a zdála se jí být příliš odvážná. Nakonec s touto variantou souhlasila a ve finále sklidila tato dekorace po instalaci největší obdiv a spokojenou reakci. Není divu, barva pruhů totiž barevně nádherně navazuje na odstíny vzoru tapety. Záclona Nevari se již bohužel přestala vyrábět, proto jsme rádi, že zde ještě předvedla svůj půvab. Na zhotovení římské rolety byla použita obráceně, ve skutečnosti její design tvoří svislé pruhy.

Pracovna

p3134204   p3134205   p3134206

Strop v pracovně je vymalován olivově zeleným odstínem a na něj navazuje i tapeta Rasch kolekce Intuicion, která pokrývá část stěny. Vzhledem k tomu, že tato místnost svým určením vyžaduje spíše klidnou atmosféru, vhodnou k soustředěné práci, je stínění okna navrženo v barvě doplňující barvu tapety a nevnáší do interieru další barevný akcent. Římská roleta ze závěsu Ceremonie 273 z excklusivní kolekce plně splňuje všechny požadavky. Její mechanismus s řetízkovým ovládáním je namontovám těsně pod štukovou lištu. Roleta sice i po vytažení zasahuje do prosklené plochy, ale vysoké stropy a štíhlá vysoká okna  mají své výhody, mezi něž patří i přítomnost oddělené horní třetiny okna, kterou není nutné při běžném provozu otevírat.

Závěr

Pečlivá a důkladná příprava návrhů i finálního zpracování dekorací oken společně s dalšími doplňky přináší své ovoce. Z celého bytu již nyní dýchá klid a pohoda, která se přenášela i na celý průběh příjemné realizace.

Autor článku: redakce Zaclona.cz    

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi