CZ DE IT
22. 1. 2011

Slušivá společnost záclon s proužky a jednobarevných závěsů

Osvědčená a nestárnoucí klasika stínění oken, která po instalaci zaručeně nezklame. Podle typu použitých materiálů je vhodná do jakýchkoliv interierů.

Postup při realizaci

Ačkoliv již bylo na všech francouzských oknech zajištěno základní stínění pomocí horizontálních žaluzií, bylo rozhodnuto nezůstat v dalším dotažení dekorativního zastínění pouze u záclon. Nejprve však bylo nutné vybrat vhodný závěsný systém. Nižší stropy většiny novostaveb vyžadují subtilní systémy, které navíc působí pokud možno nenápadně a splývají se stropem, což je nevhodnější místo pro montáž.

dsc02839   dsc02843

V případě naší realizace v novém rodinném domě proto navrhla naše designerka osvědčené a spolehlivé hliníkové kolejničky v bílé barvě. I zde je využita kombinace dvou druhů profilů kolejniček - na záclony H7300 s výškou 13,8 mm a na závěsy H7200 o výšce 24,5 mm. Na všech oknech je počítáno s patřičnými přesahy tak, aby závěsy po stažení na strany zasahovaly co nejméně do prosklené plochy.

dsc02846   dsc02847

Záclony společně se závěsy byly vybírány jako komplety, barevně ladící nejen navzájem, ale hlavně se zařízením jednotlivých pokojů. Jednobarevné závěsy Amsterdam nabízí bohatou škálu barev, s kterými se opravdu krásně pracuje. Splývavý a velmi kvalitní taftový závěs s lehkým changean effectem patří mezi často využívané závěsy z naší nabídky.

dsc02848   dsc02849

Délka záclon k podlaze a dekor svislých proužků, byť i v jemném provedení, prostor opticky prodlouží, což je u nižších stropů vždy výhodou. Navíc proužky jsou velmi oblíbeným a žádaným vzorem, vyhovujícím hlavně interierům s jednoduchým a moderním zařízením. V nejnovější nabídce naší kolekce záclon s proužky se objevuje převážně voil nebo organza v bílé barvě jako podklad dekoru v různých barvách, takže v případě doplnění jednobarevnými závěsy je možné vytvářet dokonale sladěné kombinace.

Díky barevným variantám i samostatně použité záclony vytváří příjemný oživující barevný akcent a hlavně - proužky nikdy nezevšední!

Autor článku: redakce Zaclona.cz    

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi