CZ DE IT
23. 2. 2011

Šikminy, šikminy, šikminy...

Okna v celém patře rodinného domu jsou tvarově atypická, ale poměrně často používaná a tudíž není problém úspěšně vyřešit jejich zastínění. Pojdte společně s námi projít všemi pokoji, ve kterých tato okna tvoří výraznou dominantu.

Sjednocujícím prvkem u všech oken je závěsný systém. Na zkosené části stropů jsou namontovány hliníkové kolejničky v bílé barvě. Nejčastěji používaný typ je H7300 o rozměrech 13,8 x 13,8 mm, doporučovaný k zavěšení záclon a lehčích závěsů, což je pro naši realizaci dostačující. V případě použití těžších závěsů je vhodnější typ H7200 v rozměrech 13,8 x 24,5 mm.

Obývací pokoj

p070211_1   p070211_3

Z okna v obývacím pokoji je vcelku příjemný výhled a není nutné okno stínit i závěsem. Nad oknem je tedy namontována pouze jedna kolejnička na každé straně zkosení a záclona plní hlavně dekorativní funkci. V případě potřeby se ponechá spuštěná, takže částečně poskytne pocit soukromí, ale většinou bude stažená pomocí úvazů. Záclonové úvazy jsou tentokrát ušity kratší, aby naaranžovanou záclonu co nejvíce podkasaly a stáhly ke stropu. Použitý materiál - jemný a splývavý voil 5331 s olůvkem ve spodním okraji.

Ložnice

p070211_7

 V ložnici je již důkladnější zastínění nutností, zde jsou tedy namontovány kolejničky ve dvou řadách. Klasický voil bez vzoru tvoří nevtíravý podklad pro moderní taftový závěs 9501 s výraznými žinylkovými pruhy. Úvazy ze závěsového materiálu jsou již delší, aby se závěs přílišným stažením nemačkal.

Dětský pokoj

p070211_8

I v dětském pokoji jsou závěsy vítaným doplňkem stínění. Dekorace okna je tentokrát řešena výraznější záclonou s označením 9513, jejíž design tvoří barevné kostky a jemné žinylkové proužky. Jako vhodný doplněk naše designerka navrhla jednobarevný závěs Batida, opět během dne stažený látkovými úvazy, protaženými pod závěsovou kolejničkou.

Pracovna

p070211_5

Okno v pracovně vévodí svým opravdu atypickým tvarem. Jelikož bylo přáním majitelů i zde zajistit kompletní zastínění, nezbývalo než obětovat část prosklené plochy k umístění závěsů v asymetrickém provedení. Oba díly oken jsou řešeny samostatně. Vzhledem k charakteru interieru jsou do požadovaných tvarů ušity záclony 2128 s jemnými nopky, na závěsy je opět použit materiál Batida, tentokrát v živějším teplém odstínu.

Autor článku: redakce Zaclona.cz 

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi