CZ DE IT
2. 12. 2015

Riskantní focení retro-garnyží při vinobraní

Jako každý rok, tak i letos jsme se ženou zavítali na místní vinobraní do blízké vesnice. Brzy jsem ale zjistil, že kromě tance a přátel, poutají mé oči i pro mě nádherné doteky „designu“ dob dávno minulých.

 

Za normálních okolností bych si dekorací oken ani nevšiml, protože se jedná o již tisíckrát opakované totéž. Kovová trubka a z prkýnek vyrobená dřevěná garnyž. Nicméně při bližším pohledu jsem si již ověřil, že se v komunistickém designu stínění oken asi již opravdu vyznám, neboť jsem si všiml, že tvůrce této hospodské garnyž byl dozajista políben interiérovou múzou a zakončení garnyží nenechal v čistě pravoúhlém tvaru, ale odvážil se experimentovat s šikminou.

Bohužel jsem měl v divokém prostředí přiopilé společnosti jen několik okamžiků k focení, než si mě všimlo několik statných jedinců z přihlížejícího „stáda“ a tak jsem nebyl schopen nafotit detaily uchycení dekorací, ale věřte, nešlo o nic výjimečného. Jednoduché bílé kroužky našité na závěsu a zácloně.

Na závěr musím přiznat, že i když se jednalo opět o archivní zboží, byly garnyže velice dobře zachovalé a vykazovaly stopy pravidelné údržby. Lze předpokládat, že s 99,99% pravděpodobností jsem byl jediný, kdo byl schopen zaznamenat jejich historickou hodnotu.

FOTO ( STYLTEX )

 

Zpět do kategorie

ing. Karel Smejkal, Ph.D. (Praha)

Když realizujete své nápady, konkurenci zdržujete vaším kopírováním.

Služby   

  • Strategie
  • Marketing
  • Partnerské projekty
  • Inspireli
  • Czech Deco Team
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi