CZ DE IT
16. 11. 2009

Realizace s nezaměnitelnou tváří II.

Pokračujeme společně v prohlídce zajímavé realizace návštěvou dalších částí interieru. Nejdříve nahlédneme do ložnice, která svým zcela odlišným stylem jistě překvapí a zaujme.

Ložnice

Výchozím prvkem byla stylová čela manželského dvoulůžka z leštěné mosazi. Ze stejného materiálu jsou proto vybrány i záclonové dvoutyče s kroužky, namontované nad prostorné francouzské okno a menší okno v rohu místnosti. Jejich koncovky mají  tvar koule, stejně jako u pelestí lůžka a drobnými kuličkami jsou zakončeny i mosazné kovové háčky, sloužící k uchycení úvazů se střapci.

0027   0028

V ložnici na první pohled zaujme neobvyklá barevnost záclon v kombinaci s podstatně světlejšími závěsy. Toto pojetí vyžaduje jistou dávku odvahy, ale pokud se jedná o prostor sloužící jednoznačně pouze ke spánku a odpočinku, proč ne ? Navíc zde zvolená zemitě hnědá barva záclon působí nesmírně příjemným a uklidňujícím dojmem. A pokud se během dne přidá i oživení záclon slunečními paprsky, získá hnědý prusvitný materiál další škálu odstínů.

Závěsy navazují vodorovnými pruhy na barvu záclon a ve stejné barvě jsou i dekorativní úvazy z kroucené šňůry se střapcem. Vzhledem k celkovému ladění je tento typ úvazů vhodnější než látkové úvazy ze závěsového materiálu. Sytě smetanová barva závěsů celou kompozici zjemňuje.

Chodba a koupelna

0033   0034

Zastínění dveří a okna působí až překvapivě jednoduše. Nám již známá organza, použitá na římských roletách v kuchyni, zde našla další uplatnění a navíc se  užitečně využíl materiál, zbývající z šití roletek. Záclonky z organzy jsou zakončeny tunýlky k navlečení na bílé hliníkové vitrážky. Ty jsou pomocí lepících háčků připevněny přímo na rámy. Uchycení z obou stran zabezpečuje záclonky při manipulaci s dveřmi nebo okny a je velmi praktické. V koupelně navíc tento typ zavěšení zajišťuje volný přístup na parapet.

Závěr

Na výsledku realizace je zřetelně znát zkušený přístup naší designerky, která přistupovala k řešení zastínění jednotlivých místností s citem pro jejich styl, určený již částečným zařízením interierů. Doplnění oken obývacího pokoje něžnými nařasenými záclonami v kontrastu se strohými římskými roletami v kuchyni působí promyšleně a dotaženě. Naprosto odlišná je tvář ložnice, jejíž barevnost evokuje pocit soukromí a bezpečí. Výhodou je zajištění kompletního zastínění pomocí venkovních žaluzií. 

Autor článku: redakce Zaclona.cz

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi