CZ DE IT
23. 9. 2013

Realizace dle návrhu Prof.Bořka Šípka

Celá realizace v rámci spolupráce Czech Deco Teamu proběhla dle návrhu Prof. Dr. Ing. arch. Bořka Šípka. Způsob zastínění oken i použité materiály, vytvářejí po instalaci efektní a velmi působivé dekorace.

realizace prof.šípek 15   realizace prof.šípek 16 

Překvapující kontrast ke knihovně a atypickému psacímu stolu dle návrhu pana Prof.Šípka tvoří barevné, nadýchané a svým způsobem rozverné vídeňské rolety z organzy s květinovým designem. Mechanismy rolet s řetízkovým ovládáním po stranách jsou instalovány do garnyží bez kolejniček, vyrobených dle designerkou dodaného nákresu dodavatelem nábytku. Garnyže náš technik namontoval pomocí stěnových konzolek na stěnu co nejblíže k hornímu okraji okenního výklenku.

realizace prof.šípek 11   realizace prof.šípek 12

Speciální transparentní řasící pásky, našité na zadní straně organzy Bering Hanna z Kolekce Creative, jsou doplněné plastovými Varioclipy 5720303000, které po provlečení navíjecími šňůrkami umožňují hladký pohyb šňůrek a tím i potřebné vytahování a spouštění vídeňských rolet. Po jejich instalaci si naše designerka nějakou chvíli "vyhrála" s jejich řasením a vytvářením záhybů, ale výsledek je více než potěšující. Vídeňské rolety z barevné organzy jsou výrazným dekorativním prvkem interieru, ať už překrývají celá okna nebo vytváří nadýchanou dekoraci v horní části okna a umožní tak i jeho otevírání. 

realizace prof.šípek 5   realizace prof.šípek 17

Spojovací okénko mezi pokojem a kuchyní je možné podle potřeby překrýt navíjecí roletou v tmavě hnědé barvě, doměřenou a instalovanou přesně dle rozměru výklenku nad rámem. Odstín rolety byl zvolen jako kontrastní podklad skleněnému svítidlu ve tvaru měsíce pana Prof.Šípka. Designové úchyty i ovládací řetízek jsou v provedení nikl satén.

realizace prof.šípek 7   realizace prof.šípek 10  

Stejný materiál, ale v odstínu champagne, jemně stíní okno v kuchyni. Navíjecí roleta je namontována na stěnu nad oknem s přesahy na obě strany. Materiál rolet připomíná svou nepravidelnou strukturou přírodní hedvábí, což vynikne hlavně v přítomnosti denního světla a slunečních paprsků.

realizace prof.šípek 8   realizace prof.šípek 9

Okna v ložnici a v sousední koupelně jsou zastíněna jednak vídeňskými roletami z organzy Bering Lovely a jednak navíjecími roletami k zajištění většího soukromí. Profily vídeňských rolet jsou namontovány na stěnu nad okny, tentokrát již bez krycích garnyží. Profil rolet je opatřen suchým zipem, takže po instalaci vídeňské rolety je zcela překrytý. Celý systém je opět s řetízkovým ovládáním, umožňujícím jednoduchou manipulaci. Tu pomáhají zajistit i již výše zmíněné Varioclipy, kterými jsou provlečeny šňůrky z navíječů.

realizace prof.šípek 13   realizace prof.šípek 14

Materiál i odstín navíjecích rolet je totožný s roletou na kuchyňském okně, odlišné je pouze umístění rolet. Na rozdíl od kuchyně jsou rolety v ložnici a koupelně namontovány do stropu špalety, tzn.dovnitř oken.

Bohatě nařasená vídeňská roleta působí v ložnici velmi příjemně a dekorativně, ale charakter koupelny naprosto proměnila. Z moderní koupelny ve světlých barvách se rázem stal výrazný a exclusivní prostor. Okno koupelny je navíc viditelné již při vstupu do bytu okénkem s barevnou skleněnou dekorací Prof.Šípka, což výsledný efekt ještě znásobuje.

logo czechdecoteam malé

Autor článku: redakce Zaclona 

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi