CZ DE IT
4. 2. 2013

Představujeme trendy Heimtextilu 2013

Pro sezónu 2013/2014 byly na Heimtextilu představeny čtyři základní trendy. Jsou označeny jako The historian - historik, The eccentric - excentrik, The inventor - vynálezce a The geologist - geolog.

The historian

trendy 2013 a   trendy 2013 b

Styl inspirovaný historií a uměním středověku, kdy se dokonalé řemeslné zpracování snoubilo s bohatstvím, luxusem a krásou. Vyznává aristokratickou vznešenost, ušlechtilý původ a propracované detaily. Tlumenou paletu barev rozjasňuje nádech třpytu v odstínech zlata, bronzu a mědi. Ornamenty a výšivky spolu s nádherou sametů, krajek, brokátů a saténů propojují tento styl s moderní, technologicky vyspělou současností.

The eccentric

trendy 2013 d   trendy 2013 k

Okázalost a nadčasová kvalita v záplavě barev a stylů působí velice odvážně a pozitivně. Směs exotiky, výrazných etnických motivů, trofejí sběratelů a lovců – to vše společně vytváří pestrou kolekci plnou unikátních a extravagantních výstřelků. Stejně pestrá je i škála textilií od jemného ručně malovaného hedvábí po hrubě tkaný klasický tvíd. V neobvyklých kombinacích barev a designů najdou své zastoupení orientální a květinové vzory, pruhy, motivy hadí kůže i pavích per.

The inventor

trendy 2013 f   trendy 2013 l

Vynálezy a experimenty vdechují život originálnímu světu zázraků a neobvyklých kontrastů.  Hravé kombinace struktur materiálů a osobité experimentování s barvami naplňují tento styl hravostí, zábavou a překvapivými kontrasty. Technické textilie společně s přírodními materiály vytváří gejzír efektů v lesku latexu nebo plastu i matu přírodního kamene a dřeva. Stejně neobvyklé je propojení tlumených odstínů  s výraznými a živými barvami.

The geologist

trendy 2013 h   trendy 2013 m

Inspirace přírodou, jejím tajemstvím, poklady a silou. Hodnota přírodních produktů je přijímána s vědomím pokory a propojení s životem v jeho samotné podstatě. Nepravidelnost geologických vrstev se odráží v plastické struktuře použitých materiálů, jejichž odstíny se odráží v paletě odlesků drahokamů, krystalů a kovových rud.

trendy 2013 c   trendy 2013 e

trendy 2013 g   trendy 2013 i

Autor článku: redakce Zaclona

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi