CZ DE IT
8. 7. 2014

Pokoje horského hotelu s přehozy v přírodních tónech dekorační látky

Vybavit hotelový pokoj dekoračními látkami a přehozy je vždy o kompromisu mezi cenou, kterou je investor ochotný uvolnit a přáním designera vytvořit kouzelné místo k odpočinku pro „náhodné“ cestovatele. A to platí nejen pro dekorace oken, přehozy, ale i ostatní vybavení.

 

V krásném Horském hotelu Čeladenka jsme byli přizváni jedním naším architektem, který s námi již dlouhá léta vybavuje interiéry dekoračními látkami a v případě hotelů i přehozy. Tentokrát se jednalo o hotel, u kterého jsme museli nejen prokázat, že jak přehozy, tak i naše dekorační látky jsou lepší od nás, než od naší konkurence, ale poté, co jsme vyhráli výběrové řízení, museli jsme v našich šicích dílnách přehozy a dekorace ušít v takové kvalitě, abychom vzdálenost z Prahy do Čeladné nemuseli zbytečně opakovat.

Z výsledku jsem samozřejmě velice spokojená, protože se domnívám, že se nám především volba dekoračních látek na přehoz velice vydařila. Hotel je skvěle vkomponován do okolní krajiny plné lesů, a mezi chatami a kolem hotelu proudí horská říčka, takže by bylo škoda použít „klasický“ záclonový voil a nebo závěsový blackout (temnící). Záclona, která jako všechny dekorační látky musela mít samozřejmě FR (Fire – resist) atesty – tedy doklad o její nehořlavosti tolik nutný pro hotelové provozy, má jemnou a slabou strukturu a i dimout použitý pro ochranu soukromí hostů, je v režném lnu.

Dimout je vlastně lehčí varianta temnící backoutové dekorační látky. Dimouty nejsou plně temnící, ale jsou více zatemňovací, než klasické dekorační látky a v případě tmavších odstínů se jim poměrně dost přibližují. Základem ale je skutečnost, že tyto typy dekoračních látek jsou levnější a to je v případě hotelů mnohdy důležitým faktorem.

Dojem splynutí s okolní přírodou dotváří použitý vzor s pnoucími se listy v hnědé cappucino barvě na polštářcích a přehozové šerpě přes lůžko. Opět z důvodu úspory byly použity namísto klasických přehozů právě přehozové šerpy, které vlastně zajišťují stejnou funkci, tedy ochranu lůžkovin před vnějšími vlivy. Konkrétně například kufrem hosta.

Spolupráci s architektem na takovém projektu mám velice ráda, protože většinou propojíme naše dlouholeté zkušenosti z designu stínění s architektovou zkušeností ze staveb a výsledek je vždy krásný.
 

 

Zpět do kategorie

ing. Šárka Týmová (Praha)

Dávám srdce do každého projektu a pracuji s ním tak, jak bych to dělala pro sebe.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi