CZ DE IT
26. 10. 2012

Plissé žaluzie

Plisé spojuje vlastnosti žaluzií a rolet. Základem výrobku nejsou samostatné lamely, ale vodorovně skládaná tkanina, svým složením podobná jako u rolet. V každém případě však plisé představují efektivní, dokonalý a esteticky působivý způsob zastínění.

Mezi jejich hlavní přednosti patří výroba přesně na míru, velký výběr materiálů a barev, elegantní design a překvapivé možnosti atypických tvarů. Plissé je možno aplikovat na všechny typy oken a prosklených ploch, v obytných i komerčních interiérech. Rovněž doporučujeme pro zimní zahrady. Ve všech těchto případech naplní Vaše požadavky na zastínění, ochranu soukromí, tepelnou izolaci a dekoraci.

plissé žaluzie v obývacím pokoji

Nosným prvkem plisé je lakovaný hliníkový profil, na kterém je připevněna stínící tkanina, dole ukončená spodním profilem. Tkanina je vodorovně skládaná, šířka skladu je nejčastěji 2 cm. Při vytahování vzhůru se látka nenavíjí jako u rolety, ale skládá se na principu harmoniky. U některých typů je výrobek doplněn o vodící lanka pro lepší fixaci látky.

plissé žaluzie v jídelně

Látky pro plissé žaluzie

Základním materiálem pro plisované tkaniny je polyester. Látky se vyznačují barevnou a tvarovou stálostí, velkým výběrem barev a různým stupněm průsvitnosti. Velmi žádané jsou tkaniny, které mají z venkovní strany napařenou tenkou hliníkovou vrstvičku - poskytují zvýšenou ochranu před tepelným slunečním zářením. Další variantou jsou plástvičková plisé, látky s vnitřními komůrkami, s výrazně zlepšenou izolační schopností.

plissé žaluzie v koupelně

Můžete volit mezi klasickým manuálním ovládáním a moderním elektrickým pohonem, např. s dálkovým ovladačem. Elektrické ovládání je velmi komfortní a praktické zejména pro vysoko umístěná a špatně přístupná okna.

plissé žaluzie v modré barvě

Základní typ plisé žaluzie umožňuje elegantní zastínění běžných oken. Vyberte si ze široké nabídky materiálů, vzorů a odstínů.

Kde lze objednat plissé žaluzie?

V současné době je možné objednat plissé žaluzi jak ve sutiu Styltex, tak ve studiu JKT. Pro zjednodušení pro Vás připravujeme on-line kalkulátory na této adrese.

Zdroj článku: Studio JKT

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi