CZ DE IT
28. 5. 2010

Okna různých velikostí v plné parádě

Rozlehlý dům, disponující škálou oken a dveří různých velikostí vč. rohových prosklených ploch. Komplikace, které přináší kombinace více tvarů zkušené odborníky neodradí. I pro naši designerku byla tato realizace vítanou výzvou.

Kompletní zastínění moderního, jednoduše zařízeného rodinného domu s výhledem do zeleně, se stalo zároveň i sjednocujícím prvkem, částečně překrývajícím rozmanitost velikostí oken a dveří. Většinu prosklených ploch stíní i dekorují řasené závěsy.

dsc00292   dsc00293

Výjimku tvoří jedna z ložnic v patře, kde není dostatek prostoru k umístění závěsů. Podlouhlé menší nefunkční okno a dvoudílné dveře jsou proto zastíněny poloprůsvitnými římskými roletami v příjemné tlumené barevnosti.

Hluboký výklenek umožňuje manipulaci se zasunovacími dveřmi, takže rolety nepřekáží provozu, i když není možné je vyskládat až nad dveřní otvor. 

dsc00299   dsc00301

Rohové dveře v obývacím pokoji propojeném s jídelním a kuchyňským prostorem mají do stropu výklenku namontovanou bílou hliníkovou kolejničku a instalovány splývavé hnědé závěsy s jemným designem. Ze stejného materiálu je zhotovena i římská roletka, zastírající úzké okno v protějším rohu.

dsc00289   dsc00290

Jako v obývacím pokoji, i zde nebylo možné namontovat kvůli blízkosti bezpečnostního čidla kolejničky na stěnu nad okny. Naštěstí velikost oken zaručuje dostatek světla i při částečném překrytí shrnutými závěsy.

dsc00294   dsc00295

V další z ložnic byla vybrána nezvyklá kombinace, závěs kryje prosklené dveře a jemná záclona s proužky v barvě závěsu dotváří dekoraci na menším okně vedle postele. Zde už mohou být kolejničky namontovány nad okny.

dsc00296   dsc00297

Záclona a závěs s totožným designem tvoří komplet v prozatím nezařízeném pokoji v patře. Decentní přírodní barva materiálu se vzorem listů umožňuje více možností při volbě vybavení a doplňků této místnosti.

Řešení zastínění respektuje  jednoduché linie  moderního interieru, závěsy i římské rolety dodávají potřebnou útulnost a současně vytváří zázemí vhodné k dalším úpravám.

Autor článku: redakce Zaclona.cz

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi