CZ DE IT
13. 11. 2011

Modernizace interieru pomocí kombinace římských rolet

Postupná rekonstrukce a modernizace útulného rodinného domu dospěla k nutnosti řešit i zastínění oken obývacího pokoje a kuchyně. Jelikož novou tvář interieru pomáhal vytvářet bytový designer Mgr.Ivo Prokel, navrhl i typ stínění.

Další kroky již řešili majitelé společně s naší designerkou, která promyslela technické řešení a doladila podrobnosti. Následující fotografie dokumentují výsledek realizace, která bude dotažena po vytapetování stěny v obývacím pokoji a kuchyni. Tapety rovněž vybral Mgr.Ivo Prokel, ale v době realizace ještě nebyly připraveny.

p6014635.jpg   p6014632.jpg

p6014622.jpg   p6014626.jpg

Na všech oknech byly po jejich výměně instalovány horizontální žaluzie, které nyní zůstanou pouze v kuchyni. V obývacím pokoji kompletní zastínění zajišťuje kombinace římských rolet ze záclony i závěsu. Mechanismy rolet jsou namontovány nad obě okna do předem vymezené výšky tak, aby dodržely stejnou rovinu s budoucí malbou a tapetami. Jelikož bylo nutné umístit vždy dvě rolety za sebou, jsou jejich úchyty připevněny na kovové konzolky dlouhé 10 cm, což umožňuje potřebné odsazení jednotlivých rolet. Záclonové římské rolety jsou ušité vždy o 1 cm užší než rolety závěsové, aby po spuštění obou rolet bylo zajištěno dokonalé překrytí. Okno v kuchyni stíní římská roleta ze záclony, která je namontována do stropu. 

Všechny průhledné rolety jsou zhotoveny ze zajímavé záclony žoržetového vzhledu v bílé barvě s označením 9556. Na krycí rolety byl vybrán závěs Conoby II 161 ve smetanovém odstínu, který je součástí exclusivní kolekce.

p6014630.jpg   p6014631.jpg

Aby proměna byla dokonalá, nemohou samozřejmě chybět i dekorativní polštářky. Jejich výplně z dutého vlákna v atypické velikosti 40 x 65 cm byly objednány na zakázku. Jelikož šíře obou vybraných materiálů, z nich jsou ušity povlaky na polštáře, je 140 cm, je materiál beze zbytku využit. Navíc, a to je podstatnější, působí tento rozměr na pohovce velmi zajímavě a polštáře ihned upoutají pozornost, což umocňuje i volba kontrastních materiálů - Tori 156 s výraznou strukturou a Elda Dekor s vyšívanými ornamenty.

PS: Podle posledních zpráv chce paní majitelka počet polštářů na pohovce rozšířit.

Autor článku: redakce Zaclona.cz

 

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi