CZ DE IT
14. 9. 2009

Ložnice - vaše útočiště

V dnešní uspěchané době má ložnice nabízet útočiště, do něhož je stresu a shonu vstup zakázán.Zde preferujeme především klid a soukromí. Navíc unavené oči touží po spánku ve tmě, neboť spát v temnu je organismu přirozené. Proto je důležité mít v ložnici kvalitní závěsy a záclony.

Vhodně volený materiál

 pomáhá nejen regulovat světlo v místnosti, ale tlumí i hluk, přicházející zvenčí a vytváří tak důležitý pocit soukromí. Navíc umožňuje měnit atmosféru celého interieru. Pokud se vám zdá vaše ložnice příliš tmavá, nevýrazná nebo jakmile máte pocit, že by to chtělo změnu, naši designeři vám pomohou při výběru vhodných materiálů i při volbě barevného ladění. Jestliže závěsy doplníte i přehozem a ozdobnými polštářky, celkový dojem pohody ještě více umocníte.

ložnice - pohled od postele 

K romantickému vzhledu vaší ložnice nejvíce přispějí materiály v tlumených pastelových barvách, jako je starorůžová, něžná lososová nebo meruňková. Světlé a pastelové barvy navozují klid a pohodu. Příjemně působí i kombinace smetanové a béžové barvy. Pokud vycházíme ze základní bílé barvy, která je symbolem vzdušnosti a čistoty, máme možnost využít ke kombinaci široké škály dalších barev. K romantickému vyznění přispějí také závěsy s oblíbenými florálními motivy.

ložnice 3

 Do místností disponujících většími prosklenými plochami, kde se nemusíme tolik obávat optického zmenšení, můžeme použít závěsy v tmavých odstínech. Takové závěsy působí velice noblesním a uklidňujícím dojmem. Při dostatku prostoru se výborně uplatní i materiály se vzorem.

ložnice 1      

Studené barvy, hlavně pak odstíny modré, jsou harmonické a působí vyrovnaně. Modrá je zároveň i barva neutrální a klidná, zejména v jemných, světlých odstínech. Pro relaxaci jsou výborné i odstíny zelené barvy, které zklidňují a posilují psychiku.

Pro důkladné zatemnění jsou určeny mateiály s označením blackout, které nepropouští světlo a ochrání i před slunečním žárem. Mohou se použít přímo jako závěs nebo jako podšívka.

Důležitá zásada

V každém případě jako vždy i při výběru barev platí zásada, že méně znamená více. Důležité je uvědomit si, že ložnice má být oázou odpočinku a pohody. I při spolupráci s designerem záleží především na tom, jaké barvy jsou vám příjemné. Vždyť v ložnici nejde jen o regulaci světla.

Autor článku: redakce Zaclona.cz

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi