CZ DE IT
17. 12. 2012

Kompletní dodávka interierového vybavení při rekonstrukci hotelu

Od května letošní roku byla zahájena kompletní rekonstrukce hotelu v Praze 2. Probíhaly zde jak stavební úpravy, tak i rekonstrukce interiéru.

Firma Amadeo holding s.r.o., která je součástí sdružení Czech Deco Teamu, zde zařizovala komplexní dodávku interiérového vybavení.

Základem bylo dodání a pokládka velice kvalitního hotelového koberce od výrobce ITC a to Vivaldi 33, který je umístěn ve většině z 19 pokojů včetně kanceláře. V první fázi bylo nutné, kompletně hotel dle doložené projektové dokumentace zaměřit a veškeré kóty překontrolovat. Pomocí laserového dálkoměru zaměřujeme každý pokoj zvlášť, i každou chodbu, kam se bude koberec pokládat. Je nutné si poznačit místa, kde je místnost širší než šířka koberce, jelikož se zde budou muset provádět spoje. Tyto spoje se snažíme většinou dělat v co nejméně nápadném místě. Při lepení koberce je to vcelku jednoduché, položí se koberec v dané šíři a cca 7cm se přes něj položí druhá část, kterou potřebujeme napojit. Následně tyto dva koberce současně na skrz prořízneme a tím nám vznikne prakticky neviditelný spoj. Vždy se snažíme napojit přesně i vzory, aby toto napojení bylo co nejméně viditelné.

hotel tchaikovski 3    hotel tchaikovski 4

Jelikož jsme koberec již měli vybraný a tento je proužkového stylu, bylo jasné, že proužky půjdou ve směru od vstupních dveří dále do pokoje. Následně již nebyl problém spočítat, kolik je koberce zapotřebí s co nejmenším prořezem. Také  jsme při měření zjistili, že jsou v pokojích různé nerovnosti. Nikdy nelze s přesností určit, jak vypadá podklad pod kobercem, dokud ho nesundáme a neodhalíme ho. Vždy doporučujeme stěrkovat, jelikož i každý výrobce má určené normy rovinnosti, které musí podklady splňovat pro případné reklamace a hlavně my, jako profesionálové dbáme na dodržování těchto norem. V případě, že zákazník i přes výslovné upozornění trvá na tom, že bude chtít položit podlahovou krytinu na podklad, který nesplňuje dané normy, informujeme ho i písemně, že pokládka bude provedena bez záruky na práci.

Na začátku bylo nejdříve stržení stávajícího podkladu (koberce) a jeho odvoz k ekologické likvidaci. Jelikož zde probíhaly i stavební práce, musely se zkoordinovat práce tak, aby vše navazovalo postupně na sebe.

Hotel je situován do čtyř pater, začalo se rekonstruovat od vrchu a postupovalo se směrem dolů. Když byla vrchní dvě patra hotová a již nenásledovala žádná stavební činnost, nastoupili jsme my a veškeré pokoje v těchto dvou patrech jsme vystěrkovali do roviny. Následně jsme začali po úplném vyschnutí stěrky pokládkou koberce. Celoplošný koberec je vhodné před pokládkou nechat rozložený 24 hod, aby se přizpůsobil teplotě a prostředí.

hotel tchaikovski 5    hotel tchaikovski 6

Jelikož bylo již vymalováno, samotná manipulace a pokládka koberce musela proběhnout naprosto profesionálně. Následně s ustupujícími dělníky z ostatních pokojů jsme postupovali i my. Na naše práce se navazovaly další, které jsme zajištovali. Po položení koberce se začaly instalovat do pokojů postele na míru vyrobené od truhláře ze sdružení Czech deco teamu s veškerým příslušenstvím a také TV stolky. V průběhu těchto prací i začal tapetář lepit tapety na určená místa. Po ukončení prací jsme dolištovali veškeré pokoje, aby vše k sobě perfektně pasovalo. Následovalo zastínění oken, tzn.montáž kolejnic s následnou instalací záclon a blackoutových závěsů, a dodání italského nábytku na míru od významného výrobce. Jako finální část byla instalována designová světla do recepce i na chodby, a ubrusy do hotelové restaurace.

To vše dnes tvoří skvělý hotel v centru Prahy a za námi zůstala úžasná práce, kterou si Vám dovolujeme alespoň částečně představit.

Jak řekl investor, díky skvělé koordinaci firmy Amadeo, výborného podlahového studia, byla zajištěna komplexní dodávka od více firem v rámci Czech deco teamu a vše bylo naplánováno a provedeno k naprosté spokojenosti.

Vaše Amadeo holding s.r.o.

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi