CZ DE IT
1. 8. 2019

Když je lustr inspirací pro design závěsů

Jako kdyby k sobě patřily. Lustr s dílky ve tvaru vln oceánu a vzor závěsu Ocean kolekce Breeze Prestigious. Propojení designu ve spolupráci s Kamilou Douděrovou z Kamidesignu, architektkou Czech Deco Teamu.

 

Účelem textilní dekorace není na první pohled upoutat pozornost. Naopak ideální je, když svou barvou, vzorem a provedením prostor doplní. Architekt, vytvářející interier domu či bytu, tak propojuje jednotlivé části v harmonicky působící celek. Jako skládačku, kde po dokončení i ten poslední dílek správně zapadne, a je jasné, že takto to prostě mělo být. 

STYLTEX design přichází na řadu při řešení zastínění oken, výběru tapet, povlečení vč. lůžkovin, přehozu na lůžko a dalších doplňků. S okny samozřejmě neodmyslitelně souvisí i závěsné a stínící systémy, doplněné záclonami a závěsy. Tentokrát architektka zvolila osvědčenou klasiku - nařasenou textilní dekoraci, splývající od stropu k podlaze. 

Na stropní hliníkové kolejničky P950, tvarované u rohového okna do ohybu, jsou instalovány záclony ušité z nádherně jemného sablé Fine ve smetanovém odstínu. Výběr závěsů byl inspirován výrazným tvarem jednotlivých plátků lustru, takže jsem připravila vzorkovníky materiálů v tomto stylu.  Celkově odlehčenému a klidnému pojetí interieru vyhovovala nabídka kolekce Breeze Prestigious s nevtíravým vzorem závěsu 7808 Ocean, podtrženým přírodními a neutrálními tóny. Tlumená barva 721 Marine, vybraná architektkou, dokonale splňuje představu o ideálním propojení textilní dekorace s interierem obývacího pokoje s kuchyní. 

FOTO (STYLTEX)

 

Zpět do kategorie

Magdalena Hajíčková (Praha)

Diskutujte s námi