CZ DE IT
26. 6. 2018

Jsou to záclonové tyče nebo kolejnice?

Square line bývají označovány jako hranaté záclonové tyče, někde jsou zařazeny jako kolejnice. Důležité ale je, že patří mezi výrazné závěsné systémy, které jsou ozdobou moderních interierů.

 

Při jedné z posledních realizací jsem profily Square line navrhla jako systém vhodný do interieru s doplňky ve stejném provedení kovu. Všechna okna již byla osazena horizontálními žaluziemi a proto další stínění plní hlavně dekorativní funkci.

Pro instalaci vybraných záclon a závěsů jsem využila Square line se stěnovými konzolkami pro dvě kolejnice. Další možností je systém jednokolejnice nebo s konzolkami pro sestavu tří kolejnic. Sestavením jednotlivých dílů je možné elegantně vyřešit i montáž složitější sestavy do tvarovaného arkýře, jak je vidět na přiložených fotografiích z realizace.

Při výběru materiálů jsem přihlížela k zařízení interieru s výrazným zastoupením dřeva a kamenným obložením stěny. Naši klienti schválili navrženou jemnou záclonu 2283 se zajímavou strukturou, která dobře propouští světlo. Jednobarevné závěsy jsou tentokrát pouze jako dekorativní šály, lemující okna po obou stranách. V příjemném zelenkavém odstínu byly vybrány závěsy Helsinki 7168 z nabídky Prestigious.  

Kolejnice Square line společně s dlouhými záclonami a závěsy napomohly propojení obývacího pokoje s prostorem pro stolování.

FOTO (STYLTEX)

 

Zpět do kategorie

Natalie Rudenko (Praha)

Diskutujte s námi