CZ DE IT
29. 10. 2019

Je zastínění oken ve stylu art deco vhodné do kanceláře?

Jedná-li se o oblíbený styl, proč ne? Důležité je celkové doladěni zařízení interieru, v tomto případě kanceláří

 

Na přání klienta pokračujeme realizací ve stejném stylu jako v bytě - v oblíbeném art decu. Po dokončené rekonstrukci kanceláří bylo dalším krokem řešení zastínění oken. Zařízení stylovým nábytek bude teprve následovat. Při návrhu dekorativního stínění proto nebyly rozhodující barvy, ale celkové řešení a tvar dekorací, vycházející z prvků art deco použitých v interieru bytu.

Pro instalaci dekorací naši technici namontovali na stěnové konzolky sestavy kolejnic, podle typu oken rovné, nebo tvarované do ohybu dle zaměření a nákresu. Na kolejnici H7300 jsou zavěšeny nařasené dlouhé závěsy, pro pelmet je určen profil se suchým zipem.

Nejvýraznějším prvkem zastínění je opět tvarovaný pelmet, sestavený z jednotlivých vyztužených dílů. Lemy v kontrastní barvě a pečlivé ruční sešití podporují vyznění prostorového efektu dekorace. Pro zjemnění strohých geometrických tvarů jsem pelmet doplnila oblými záhyby girland nad jednotlivými okny. Kombinaci materiálů jsem využila opět z kolekce Ishine, kde je jeden z booků zaměřený na tento styl. Závěs s výrazným geometrickým vzorem na závěsech a girlandách je doplněn jemnějším designem hladkých dílů pelmetu a úvazů.

Stylové interiery jsou vždy inspirativní a nabízí prostor pro originální návrhy řešení. To znamená zajímavou práci pro designerku.

FOTO (STYLTEX)

 

Zpět do kategorie

Blanka Sezemská (Praha)

Detaily dělají krásu...

Diskutujte s námi