CZ DE IT
18. 12. 2011

Je to záclona nebo spíše jemný poloprůhledný závěs?

Interier obývacího pokoje se teprve pomalu rodí a buduje, ale o použitých barvách již mají majitelé nového rodinného domu jasno.

Prozatím je kompletně vybavená kuchyňská linka ve vanilkovém odstínu (stejně tónovaná bude i sedací souprava) a poblíž stojící jídelní stůl se židlemi v kontrastní tmavě hnědé barvě. Dvě jednokřídlová francouzská okna společně s širokým rohovým oknem poskytují výhled do zahrady a dostatek denního světla. Během dne tedy mohou být odkryta nebo pouze částečně zastíněna. S večerním soumrakem všeobecně stoupá potřeba překrytí tmavých prosklených ploch a zajištění pocitu soukromí. Proto dali majitelé přednost zastínění oken před dalšími úpravami interieru.

Na dohodnutou schůzku v naší vzorkovně přišla naše zákaznice vybavená fotografiemi a vzorným nákresem stěn s okny. I bez návštěvy designerky na místě bylo možné dále řešit typ a umístění závěsných systémů a následně výběr materiálů s tím, že několik doporučených vzorkovníků si naše klientka zapůjčila k vyzkoušení domů.

p7134713.jpg   p7134712.jpg   p7134715.jpg  

Jako nejvhodnější závěsný systém designerka doporučila jednoduché hliníkové kolejnice H7300 v bílé barvě, které je možné vyrobit i jako ohyb pro vykrytí rohových oken. Montáž do stropu zaručí, že hotová dekorace opticky nesníží strop, který v novostavbách nebývá příliš vysoký.

Podle fotografií bylo zřejmé stabilní umístění obrazovky televize, takže kolejnice mají na tuto stěnu pouze pěticentimetrové přesahy, aby závěsy po zatažení jen překryly hrany okenních výklenků. Závěsy jsou po stažení umístěny na stěně za jídelním stolem, kde tvoří příjemnou dekoraci a podél dveří na zahradu.

Barevnost materiálu byla od počátku víceméně jasná, rozhodování se týkalo hlavně průhlednosti a typu designu. Zvítězila záclona nebo spíše jemný poloprůhledný závěs 9852, krásně splývavý a na omak velmi příjemný materiál v teplém smetanovém odstínu.

Kombinace širokých vodorovných pruhů v několika odlišných strukturách je prostě nepřehlédnutelná. „Záclonozávěsy“ jsou navíc řaseny v optimálním poměru 1:2, což umocňuje jejich dekorativní vyznění - poklidné a harmonické.

Autor článku: redakce Zaclona.cz

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi