CZ DE IT
18. 8. 2010

Jak s Vámi komunikujeme přes emaily

Určitě by byla škoda nevyužívat veškeré dostupné spojení k získávání nových informací, rad a poznatků. Mnoho našich současných i budoucích, převážně mimopražských klientů s námi úspěšně vyřeší zastínění oken takto "na dálku". Dalším krokem může být i zaslání fotografií oken ke zpracování 3D vizualizace.

designérka bronislava novotná

Bronislava Novotná

 

konzultace na telefon!

schůzka na prodejně! 

 

Datum: 24.7.2010 14:52:48


Dobrý den,  prosím upřesnění ve věci stínění oken. Je možné použít závěsy typu "blackout" i jako klasický závěs na tyči, nebo se tento typ používá pouze jako římská roleta či japonská stěna? V případě že jako římská roleta, je výhodnější (zejména cenově) použít na dvoukřídlé okno jednu velkou roletu nebo pro každé křídlo okna vlastní? Poslední dotaz mám na umístění: roleta se dává ke stropu nebo je možné i do výklenku?  Děkuji za odpověď a velmi pěkné a přehledné webové stránky. K.F.

Datum: 26.7.2010 11:56:36 

Dobrý den, materiály blackout lze samozřejmě využít i jako klasické řasené  závěsy. Co se týká římských rolet na dvoukřídlé dveře, zde záleží na celkové šíři dveří, kdy je pak vhodnější vzhledem k manipulaci volit zastínění pomocí 2 kusů římských rolet. Cenově výhodnější, tedy levnější, je ovšem varianta 1 kusu, jelikož největší položku z celkové ceny tvoří cena mechanismu. Mechanismy rolet se montují do stropu i na stěnu, vždy je nutné počítat s prostorem na vyskládání římských rolet. U dveří počítejte orientačně cca 25-30 cm nad hranu výklenku. Pokud se dveře otevírají v celé ploše, tzn. že nejsou zasunovací nebo nemají horní pevný díl, není možné římské rolety montovat do výklenku. Děkujeme za ocenění našich webových stránek, pochvala nás vždy potěší. Hezký den Bronislava Novotná

     

Datum: 26.7.2010 12:57:06


Dobrý den paní Novotná, mockrát děkuji za zodpovězení mého dotazu. I když uvádíte v odpovědi dveře a já se ptala na okno, tak předpokládám že platí stejně. Jestli tomu správně rozumím, tak praktičtější je na každé křídlo okna vlastní roleta, ale levnější je jedna velká roleta přes obě křídla okna. Vypadal by prosím podle Vašeho názoru vůbec materiál blackout pěkně jako klasický závěs na tyči? Nebo je to příliš "tuhá" nesplývavá látka a také na římskou roletu jí bude potřeba menší množství? Řeším právě zastínění oken ve 2 pokojích, oba na východní stranu plus v noci lampa z ulice. Na okně jsou žaluzie, bez záclon, ale to vůbec nedostačuje. Děkuji, určitě se na vás obrátím s nákupem, jak si vyberu co je nejvhodnější. Pěkný den, K.F.

 

Datum: 27.7.2010 16:56:22

Dobrý den paní F., nejprve pro upřesnění - veškeré materiály s označením blackout jsou určeny i jako závěsové materiály, kromě typu podšívky se zátěrem  http://www.styltex.cz/?article=1848, který je poměrně tuhý a nemá patřičnou povrchovou úpravu jako ostatní blackouty. Na římskou roletu je samozřejmě menší spotřeba materiálu, ale celkovou cenu navyšuje cena mechanismu, který je dražší, než běžné kolejničky nebo záclonové tyče. Pokud mi pošlete rozměry, mohu Vám zaslat ceny obou variant. Při konečném rozhodování je důležitý volný prostor vedle oken - na stahování závěsů, nebo nad oknem - na vyskládání rolet. Hezký den Bronislava Novotná

   

Datum: 01.8.2010 09:25:50


Paní Novotná dobrý den, děkuji mockrát za informace! Rozměry okna (dvoukřídlé=) jsou: 130,5 x 71,5 cm a 130,5 x 115,5 cm. Výklenek je 148,50 na 208,50. Od výklenku ke stropu 21 cm. Je to do dvou pokojů (okna stejná) a pokud se počítá s variantou římských rolet, tak v jednom pokoji by byly dvě rolety (na každé křídlo jedna) a v druhém jedna velká roleta přes obě křídla okna. Nejvíc se mi líbí závěsy Juventus a Chalet. Děkuji a zdravím K.F.

Datum: 05.8.2010 12:53:25


Dobrý den paní Fialová, příliš se mi nedaří zorientovat se v udaných rozměrech, pokud je šíře okenního výklenku 208 cm a výška 148 cm, můžeme počítat s rozměrem hotové rolety v šíři 208 + 2x přesah 5 cm = 218 cm a výškou 148 + 21cm do stropu = 169 cm. Zadáme-li rozměry do kalkulátorů na římské rolety , výsledná cena je

Stejným způsobem si jednoduše zadáte i rozměry rolet ve variantě dvou rolet na jedno okno, zde si nejsem jistá šířkami rolet, tato varianta bude dražší. U závěsů je nutné počítat s nařasením, napnutý materiál by na závěsech opravdu nepůsobil hezky, tyto blackouty jsou měkké a poddajné.Počítám-li s rozměrem záclonové tyče cca 260 cm, bude šíře závěsu cca 440 cm, výška cca 165 cm.

Cena závěsu vč.šití a řasící pásky budou

Hezký den Bronislava Novotná 

 

Datum: 15.8.2010 19:13:56


Paní Novotná,  mnohokrát děkuji za vaše kalkulace a sdělení ohledně materiálu. Konečně si už  vybereme a objednáme.  Také děkuji za váš laskavý a vstřícný přístup.
 Se srdečným pozdravem.  K.F.

Autor článku: redakce Zaclona.cz

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi