CZ DE IT
20. 5. 2017

Imaginární svět designového hotelového pokoje Reflection

Chladné materiály keramika a sklo působí teple a příjemně v imaginárním světě v pokoji Reflection v Grand Hotelu Imperial, vytvořeném ak.sochařem Karlem Novotným ve spolupráci s Czech Deco Teamem.

 

Spojením dvou původních imperialových pokojů vznikl jeden designový. Je prostorný a navíc jej opticky rozšiřují (a zdvojují) zrcadla na třech sloupech. „Pro zastínění vstupu do pokoje jsem záměrně nepoužil plnou stěnu, ale čtvercové sloupy obložené zrcadly. Prostor takto zůstává vzdušný, otevřený a odrazy v zrcadlech ruší přímý pohled na část s postelemi,” říká Karel Novotný.

Designovým záměrem bylo propojit celý prostor jednotnou podlahou při zachování vysoké trvanlivosti a snadné údržby. „Technologie digitálního tisku umožnila produkovat keramické dlažby s naprosto dokonalou texturou. Odtud byl jen krůček k výběru vhodného materiálu a experimentu nahradit klasický koberec dlažbou s texturou dřeva Maxiwood italského výrobce Impronta Italgranity, která podlahovou plochu sjednocuje. Druhým výrazným prvkem interiéru je prostorové zrcadlo - sloupy, které jsou praktickým doplňkem nebo reflexí okolního prostoru a vytvářejí imaginární svět,” vysvětluje akademický sochař. Prostor propojený průhledy a doplněný o zrcadla získává na otevřenosti, přitom zachovává oddělené zóny pro hygienu, odpočinek, relaxaci i práci.

Barevnost vybavení je v tlumených, klidných zemitých odstínech. Barevný tón interiéru může měnit LED osvětlení v obvodových rampách podél stěn. Prosvětlená je i koupelna. „Byla by škoda nepustit do koupelny denní světlo, proto jsem navrhl dvě vysoká okna s matovaným sklem do čelní stěny. Pokoj je určený pro dva hosty, s možností oddělení postelí, při využití koupelny má současně druhý z hostů informaci, že je obsazená,” říká příznivec jednoduchého, jasného a nadčasového stylu. Dlažba je v textuře dřeva, na stěnách kombinace obkladů cementové struktury s hladkou bílou. Texturu tmavého betonu má i deska pod pultovým umyvadlem doplněná skříňkou v barvě alabastr. Ten je použitý i na ostatním na míru vyrobeném nábytku v pokoji.

Karel Novotný, ak.sochař

K.N.DESIGN

FOTO (Pytloun Grand Hotel Imperial)

 

Zpět do kategorie

ing. Karel Smejkal, Ph.D. (Praha)

Když realizujete své nápady, konkurenci zdržujete vaším kopírováním.

Služby   

  • Strategie
  • Marketing
  • Partnerské projekty
  • Inspireli
  • Czech Deco Team
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi