CZ DE IT
27. 6. 2013

Ideální podlaha pro obytné prostory i kanceláře - přírodní linoleum

Podlahy z přírodního linolea jsou ideální pro bytové i nebytové prostory. Mohou se pokládat i na podklady s kontrolovaným teplovodním podlahovým topením. Nejsou vhodné k pokládce ve vlhkých místnostech.

Linoleum je přírodní materiál

Základní surovinou je přirozený lněný olej. Získává se ze lněných semen. Lněný olej se přemění přívodem kyslíku na lněnoolejnou fermež, která se smíchá s přírodními pryskyřicemi, vápennou a dřevěnou moučkou. Zahřátá směs se pak nalisuje na osnovu a následně se nechá uschnout – z velké části se tedy jedná o přírodní a skutečně ekologický výrobek!

přírodní linoleum - článek 2  

Zralost barvy

Podlaha z přírodního linolea dozrává. Požadovaný poměr tvrdosti a pružnosti dosahuje přírodní linoleum v sušicí komoře. Při sušení v komoře vzniká na povrchu mírný »žlutý odstín« – takzvaný film ze sušicí komory. Po pokládce tento film zaniká. Působením slunečních paprsků získává podlaha svoji původní barvu. Délka tohoto procesu závisí na intenzitě slunečního záření. U světlých povrchů přírodního linolea se tento efekt projevuje zřetelněji než u tmavých povrchů. Podlaha bude potřebovat trochu času, než najde svoji barvu.

Podlahy z přírodního linolea jsou obzvlášť odolné. Přírodní linoleum je vhodné pro měkká normovaná kolečka židlí, je odolné proti skvrnám, světlostálé a antibakteriální.

Účinná povrchová ochrana 

Povrchová úprava Topshield je dvouvrstvá úprava založená na vodní bázi, která nabízí vylepšenou ochranu proti nečistotám a stopám po používání. Současně má tento povrch charakter onoho jedinečného materiálu. Podlahy z přírodního linolea jsou přírodním výrobkem s přirozeným půvabem a dotykem.
přírodní linoleum - článek 3

Plovoucí linoleum

Tak jako korek a vinyl, tak i linoleum se vyrábí na způsob plovoucí podlahy - clickový systém. Linoleum click je trvanlivá podlahovina. Kvalitní přírodní pigmenty poskytují barevnou stálost, takže Vaše podlaha bude vypadat stále pěkně. Linoleum click navíc snadno dosahuje pokojové teploty, nestudí, zajišťuje útulnost, pohodlí a pocit tepla. Pod vrchní vrstvou materiálu linoleum je umístěna voděodolná, extrémně hustá dřevovláknitá HDF deska opatřená z rubu vrstvou korku. Výhoda této techologie je její vyšší tepelná izolace.

přírodní linoleum - článek 4

Linoleum v roli

Přírodní linoleum vyráběné v rolích š. 2m je hodně žádané i přes fakt, že se krytina musí svařovat svařovací šňůrou v barvě. Přírodní linoleum se vyrábí v síle: 2 - 4 mm. Výhodou pásů je možnost vytváření různých barevných obrazců, které se hodí pro děti a nižší pořizovací cena.

Xf je povrchová úprava ( x-treme Finish ), která nepotřebuje po pokládce voskovat a leštit. Je nutné podlahu vytírat čistícím prostředkem k tomu určeným a podlaha zůstane jako nová po celou dobu užívání.  

Marmoleum má dvouvrstvou povrchovou úpravu Topshield, která zabraňuje nečistotám. Po pokládce je nutné pastování a dle intenzity úžívání povrchovou úpravu obnovovat např. přípravkem Secura.

Další informace vč.kompletní nabídky naleznete na http://www.amadeopodlahy.cz/

Autor článku: redakce Zaclona

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi