CZ DE IT
17. 2. 2017

Hra barev v designovém hotelovém pokoji Linie světla

Pokoj Linie světla, vytvořený Ivo Prokelem z Czech Deco Teamu, je jiný, ale přesto zapadá do celkového konceptu Grand Hotelu Imperial.

 

Jednak svojí jednoduchostí odkazující na architekturu samotné budovy hotelu a jednak barevně. Základními barvami pokoje, který jeho autor Ivo Prokel nazval Linie světla, jsou antracitová, bílá a fialová.

„V rámci hotelu se objevují na více místech, a přes veškerou originalitu pokoje připomínají, že je součástí celku,“ říká Ivo Prokel. Do celkového pojetí Pytloun Grand Hotel Imperial zapadají i LED pásky, které si hoteloví hosté mohou barevně ladit podle momentální nálady a kterými udělal pokoj jedinečným.

Inspirací mu byl komplikovaný půdorys. „Přemýšlel jsem, jak tento prostor co nejvíc propojit. Když jsem si vše skicoval do půdorysu, napadlo mě ty čáry tažené napříč celým prostorem prostě „rozsvítit“. Stropem jsem vedl linie, které probíhají všemi částmi pokoje, a celý prostor propojují. Vznikl tak hlavní výtvarný prvek interiéru, který je však zároveň ryze funkční, neboť je tak vyřešeno osvětlení pokoje,“ popisuje interiérový designér. Barevně variabilní LED pásky nechal přirozeně „běžet“ i za čelo postele a vytvořil tak základ pro nevšední atmosféru pokoje. Linie stropních LED pásků pokračují i do koupelny, čím se naplnil úvodní cíl - maximální propojení všech prostor.

Koupelna má velké okno, o jehož vytvoření rovněž rozhodl rovněž půdorys. Vstupní prostor pokoje se kolem koupelny doslova „obtáčí“. Nabízela se tak lákavá možnost propojit koupelnu se „zbytkem světa“, což zajistilo právě velké okno ve výrazném žlutém rámu. Tak zaplavil koupelnu denním světlem.

„Návrh každého interiéru stavím na několika základních bodech. Prioritou je zajištění všech funkcí, které musí konkrétní prostor splňovat. Podobu všem funkčním řešením však dávám nejen v souladu s typem budoucího uživatele, ale i s charakterem samotné stavby, ve které se interiér nachází. V materiálech a tvarosloví budovy tak hledám inspiraci i pro vnitřní prostor, s cílem vytvořit harmonické spojení,“ přibližuje svoji práci Ivo Prokel.

Mgr.Ivo Prokel

FOTO (Pytloun Grand Hotel Imperial)

 

Zpět do kategorie

ing. Karel Smejkal, Ph.D. (Praha)

Když realizujete své nápady, konkurenci zdržujete vaším kopírováním.

Služby   

  • Strategie
  • Marketing
  • Partnerské projekty
  • Inspireli
  • Czech Deco Team
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi