CZ DE IT
9. 12. 2016

Hotelový pokoj Naruby - originální designový pokoj arch.Bořka Šípka

Kde logicky měla být koupelna, je vchod a naopak. Proto pokoj Naruby. Designový pokoj Pytloun Grand Hotelu Imperial s nezaměnitelným rukopisem vybudovaný ve spolupráci s Czech Deco Teamem.

 

Rukopis Bořka Šípka s jeho originální skleněnou zlato-čirou mozaikou v koupelně a autorskými lustry má designový pokoj s číslem 403.  Pokoj má samostatnou předsíň a oddělenou šatnu, která slouží pro odkládání zavazadel a supluje skříň. Dveře do šatny i do koupelny jsou umístěné osově po obou stranách pokoje a mezi nimi je situováno lůžko, částečně zasunuté v nice. Naproti posteli je sofa. „Bylo speciálně navržené právě pro tento projekt. Opěrka sofa je řešena z čalouněných válců a stejný detail se použil i pro protější čelo postele. Celá dispozice pokoje je založena právě na symetrii,“ říká Tereza Šašková, jež na návrhu s Bořkem Šípkem spolupracovala.

Kromě postele se veškerý nábytek vyráběl na míru, v dekoru mahagon, a dveře do podružných místností v dekoru wenge atypicky na celou výšku místnosti. Dalším dřevěným prvkem je podlaha z akátu mafi v předsíni a koupelně. Podlahu v pokoji a v šatně pokrývá červený koberec a koresponduje s oranžovočervenými závěsy a doplňky. „Vybavení pokoje doplňují autorské prvky Bořka Šípka, kromě sofa designové skleněné lustry Arabeska, Pivoňka, David a lampa Naruby, která podtrhuje název pokoje, a také skleněné stolečky, židle k pracovnímu stolu a křesla Filzky,“ vyjmenovává Tereza Šašková.

Originální je skleněná zlato-čirá mozaika s motivy podle návrhu Bořka Šípka. Koresponduje se zlatavě žlutou výmalbou předsíně. Výmalba pokoje je světle šedá, doplněná tapetou podobného odstínu v nice za postelí. Koupelna má bílý obklad klasického formátu. Zvolené barvy ještě více prosvětlí pokoj, který má dostatek přirozeného světla a jsou z něj působivé výhledy. Už při vstupu do předsíně na Ještěd a Ještědský hřeben, z pokoje a koupelny na okolní domy a v dáli na Javorník. 

FOTO (Pytloun Grand Hotel Imperial)

 

Zpět do kategorie

ing. Karel Smejkal, Ph.D. (Praha)

Když realizujete své nápady, konkurenci zdržujete vaším kopírováním.

Služby   

  • Strategie
  • Marketing
  • Partnerské projekty
  • Inspireli
  • Czech Deco Team
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi