CZ DE IT
9. 1. 2011

Hotelové pokoje s blackoutem Chalet

Část pokojů lázeňského komplexu v malebném městě v Jižních Čechách prošla rekonstrukcí, jejíž součástí bylo samozřejmě i kvalitní a zároveň dekorativní zastínění oken.

Závěsné systémy

p7304266   p7304260   p7304271

Před rekonstrukcí byla okna osazena již nevyhovujícími horizontálními žaluziemi. Do stropů okenních výklenků v pokojích byly namontovány garnyže s dřevěnou krycí lištou, sloužící k zavěšení záclon. Vše bylo demontováno a místo garnyží náš technik do všech pokojů namontoval vždy dvě bílé hliníkové kolejničky. Blíže k oknu, na záclony, subtilnější kolejničku H7300 a před ni vyšší profil kolejničky H7200 pro instalaci těžších závěsů. Vzhledem k umístění ve výšce 260 centimetrů nebylo nutné použít kolejnice s ovládáním, které bývají v hotelových zařízeních poněkud ohrožovány nešetrným zacházením hostů. Hliníkové kolejničky se vyznačují velice jednoduchým ručním ovládáním při manipulaci se záclonami i závěsy. 

Záclony a závěsy

p7304281   p7304282   p7304279  

Výběr materiálu na závěsy byl podřízen několika kriteriím - jednak atestem o nehořlavosti materiálu, dále pak blackoutovou úpravou, důležitou pro kvalitní zastínění hotelových pokojů, a v neposlední řadě i barvou a strukturou závěsu. To vše splnila jedna z nedávných novinek v naší nabídce, která si za krátkou dobu získala značnou oblibu a stala se jedním z nejčastěji používaných blackoutů. Její celý název zní L886 Chalet. Čokoládově hnědé závěsy pokrývají celou šíři okna v bohatém 100 % nařasení, i přesto jsou poddajné a splývavé a působí velice elegantně. Stejně řasené jsou i záclony, dělené uprostřed oken. Jako nejvhodnější byl navržen jemný a světlo propouštějící voil 5331 v příjemně smetanové barvě, harmonicky doplňující odstín závěsů i malby pokojů.

Dokončení instalace záclon a závěsů jakoby symbolizovalo završení celé rekonstrukce, za naším technikem a designerkou již nastupovaly paní pokojské se svými vozíčky k finálnímu úklidu a za dva dny se již pokoje zaplnily lázeňskými hosty. Určitě se jim bude v nově vytvořených interierech dobře odpčívat, tak jako se zde nám dobře pracovalo.

Autor článku: redakce Zaclona.cz    

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi