CZ DE IT
3. 3. 2017

(Gl)amour, pokoj jako stvořený pro líbánky

V glamour stylu s typickým zdobeným nábytkem, imitujícím baroko a rokoko, je pokoj architekta Jana Počepického, vytvořený pro Grand Hotel Pytloun ve spolupráci s Czech Deco Teamem.

 

Klasickou šatní skříň tu nehledejme. Nahradil ji stylový glamour zavazadlový vozík, jenž plní funkci mobilního věšáku s možností odkládací plochy ve spodní části. Nepřehlédnutelné je křeslo ve stylu art deco či odkládací stolek ve kterém jsou klasické funkční hodiny. „Ve stylu art deco jsme vybrali i designový solitér v podobě funkčního litinového radiátoru na nožičkách s ornamentálním zdobením po celé délce žebra, jeho styl podtrhly zdobené chromové retro ventily. Oproti tomu jsme v koupelně jsme použili chromový koupelnový radiátor v moderním jednoduchém designu,“ popisuje architekt Jan Počepický. A upozorňuje na stříbrný šperk - konzolový stolek v ornamentálním starožitném provedení. „Použitím skleněné desky s černou fólií jsme jej povýšili na originální designový kousek,“ popisuje. Solitérem je i postel s čelem s ornamentálními motivy a čalouněním.

Mezi koupelnou a „ložnicí“ je úzká příčka, která poskytuje zajímavé průhledy. Ve vaně s vířivkou lze relaxovat či sledovat televizi, stejně jako z postele a křesla. Pokoj je laděný do kombinace bílé, šedé a černé, přičemž vyniknou interiérové solitéry a práce se světlem. Individuální atmosféru pokoje lze nastavit pomocí LED pásů nasvěcujících stěnu za postelí, prostor kolem postele, za televizí nebo závěsy v horní části.

Návrh pokoje provázela myšlenka propojit odkaz  na minulost s moderními prvky a technologií. „Pro koncept návrhu, designu a stylu pokoje byl rozhodující samotný název hotelu, odkaz na historii a styl, v jakém byl hotel založen, zároveň moderní pojetí s hi-tech prvky a technologiemi,“ říká a doporučuje jej k prožití romantických chvil, je jako stvořený pro líbánky.

Ing.arch.Jan Počepický

FOTO (Pytloun Grand Hotel Imperial)

 

Zpět do kategorie

ing. Karel Smejkal, Ph.D. (Praha)

Když realizujete své nápady, konkurenci zdržujete vaším kopírováním.

Služby   

  • Strategie
  • Marketing
  • Partnerské projekty
  • Inspireli
  • Czech Deco Team
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi