CZ DE IT
24. 3. 2010

Dvě tváře atypických oken

Oblouky oken a dveří určují charakter poptávky majitelů nového rodinného domu, kteří si při dokončování vnitřních úprav interieru vyžádali odborné poradenství naší designerky. Výsledkem je úspěšná realizace, z níž uveřejňujeme několik fotografií.

Obývací pokoj - prostor s arkýřem

Vzhledem k výhledu do zahrady a okolní zeleně není nutné použít celodenní stínění oken. Naše designerka tedy zvolila kombinaci kompletního zastínění podle potřeby a dekorativního prvku ke zjemnění celkového dojmu.

p1010924   p1010926

Jednoduché a účelné zastínění zajišťují látkové navíjecí rolety s řetízkovým mechanismem, namontované do stropu. Po navinutí jsou ukryty těsně pod stropem a díky své barvě prakticky splývají se stěnami arkýře. Při rozvinutí jejich šíře překrývá okenní výklenky pouze nejnutnějšími přesahy po stranách, takže rolety neubírají prostor v arkýři.

Dalším krokem je efektní a důmyslné umístění jemných, tzv.vídeňských záclon přímo na okenní rámy. Rafinovaná kombinace řasení a barevného materiálu s moderním designem upoutá na první pohled pozornost a zaujme i jednoduchou instalací. Na horní okraj okenních rámů je nalepena spodní vrstva lepícího suchého zipu, která zajišťuje přichycení záclony. Ta má na rubovou stranu našitou řasící pásku s mechovou vrstvou jako protipól k háčkům suchého zipu. Toto řešení je nenáročné na prostor a vhodné všude, kde potřebujeme jednoduše umístit lehkou dekoraci bez provádění montážních prací. Stejné záclonky budou samozřejmě na všech třech oknech.

Obývací pokoj - atypické dveře

Pokračujeme řešením krásných atypických dveří, zabírajících celou šíři výklenku  na protější stěně. I zde byly namontovány do stropu látkové navíjecí rolety, tentokrát dva kusy v asymetrickém dělení šíře. Pokud by rolety byly dělené uprostřed, vznikla by po spuštění rolet mezi materiály mezera v prosklené ploše dveří. Takto ona mezera bude v místě dveřního rámu.

p1010928

Stejný materiál záclon, stejný princip instalace, jen odlišný tvar po zpracování. Tentokrát  záclony kopírují přesně tvar horního i spodního okraje jednotlivých křídel dveří. Na horním okraji jsou opět přichyceny pomocí suchého zipu, spodní okraj zůstává volně zvlněný.

Dvě tváře atypických oken

Jedna tvář, viditelná během dne, je rozverná svými oblými záhyby a řasením barevných záclon. Ta druhá je strohá rovnými hladkými liniemi rolet, ale přesto útulná díky své teplé barevnosti. Sluší jim to společně i každé zvlášť.

Autor článku: redakce Zaclona.cz

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi