CZ DE IT
6. 4. 2012

Dotazy a odpovědi z mailové poradny

O možnost poradit se na dálku, tzn.formou mailové komunikace, je stále značný zájem. Některé dotazy a odpovědi třeba mohou pomoci i vám.

Dobrý den, ráda bych se optala k zácloně č. 9207. Její šíře je uváděna 150cm. Jestliže mám okno široké 280cm, znamená, že tuto záclonu nemohu použít nebo by musela být přepůlená? V nabídce rovněž není možnost ušít jako záclonu, ale jen jako závěs. Jedná se tedy spíše o závěs? Jestliže vyberu možnost závěsu, tak mě to bez problému nechá vepsat mnou zadané rozměry a neupozorňuje mě, že šíře není vhodná. Jak by tedy bylo ušito?
Jakou řasící pásku byste mi k této zácloně/závěsu doporučili? Předem děkuji

Dobrý den,tato záclona je opravdu dodávána pouze v š.150 cm, tzn.že na okno š.280 cm budete potřebovat min.3-4 šíře vedle sebe, aby záclony byly nařaseny. Jednotlivé šíře je možné sešít nebo olemovat každou samostatně - to záleží na Vás.
Možnost Ušít jako závěs Vás samozřejmě mate, ale standartní záclony jsou dodávány ve výškových rozměrech a mají spodní okraj zakončen olůvkem, tzn.že se šijí pouze ze 3 stran - boční okraje+horní okraj s řasící páskou. Záclony se šířkovými rozměry jsou vlastně šitím totožné se závěsy, kde je nutné ušít i záložku ve spodním okraji.
Řasící pásku je nutné volit podle typu závěsného systému, na kterém budou záclony umístěny, všeobecně na barevné záclony doporučujeme transparentní řasící pásku.

Dobrý den, rádi bychom si u vás objednali garnyže a záclony do celého bytu. Vybrali jsme si hliníkovou kolejničku AL094 s rozměry 280 a 194 (obývací pokoj), 265 (ložnice) a 256 (dětský pokoj) cm. Do obývacího
pokoje jsme si vybrali záclonu 018/100 s tím, že výšku záclony bychom chtěli 125 cm. Potřebovali bychom poradit se správnou objednávkou na ušití záclony: zřejmě je vhodná páska, výpustek 0 cm, výška záclony 125 cm, bez sesazení vzoru (okna nenavazují), je to takto správně? Ještě bych se ráda zeptala na spodní okraj záclony 018/10, z obrázku není zřejmý. Moc Vám děkuji

Dobrý den, doporučuji zadat šití záclony vč.výpustku, kterým se překryjí jezdci - z řasící pásky bez výpustku by část jezdců "vykukovala" a to nepůsobí hezky.
Spodní okraj záclony 018/100 je zakončen olůvkem, ale pokud máte hotovou výšku záclony pouze 125 cm, vejdou se do celkové výšky 280 cm dvě záclony nad sebou a spodní okraj by byl začištěn záložkou. Jestli budete chtít záclony takto využít, napište tento požadavek do poznámky při zadávání objednávky v kalkulátoru šití.

Dobrý den, na internetu jsem našla vaši realizaci v rekonstruovaném bytě, kde byly instalovány 2 římské rolety nad sebou, pro denní zastínění a druhá pro noční zatemění. Pro nedostatek místa po stranách oken bych uvítala
toto řešení, případně kombinaci volných rovných rolet na klasickém okně a rovněž na francouzském okně- třídílném. Okna jsou plastová a montáž je možná pouze na stěnu. nikoli na strop.Múžete mi prosím poradit s řešením? Děkuji

Dobrý den, římské rolety je možné instalovat i na stěnu v řadě za sebou (k tomu jsou používány delší stěnové úchyty), ale základním požadavkem pro jejich umístění je dostatek prostoru nad okny, aby bylo možné římské rolety vyskládat nad okenní křídlo a nedocházelo k poškození rolety při manipulaci s oknem.
Pokud chcete poradit s řešením "na míru", pošlete nám, prosím, nákres nebo fotografie s rozměry.

Hezký den

Autor článku: redakce Zaclona.cz

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi