CZ DE IT
20. 11. 2008

Dotaz zákazníka na garnýž do rohu

Jak řešit garnyže a jakékoliv jiné závěsné prvky do rohů místností je poměrně častým dotazem našich zákazníků. Řešení je samozřejmě snadné, ale jen pro ty, kteří takové řešení viděli a znají jeho specifika. Zde Vám jedno takové řešení vysvětlíme.

Komunikace se zákazníkem z portálu www.dointerieru.cz

Předmět zprávy:závěs a záclona pro rohové okno
Text zprávy: Dobrý den. Prosím o informaci, zda lze nějakým způsobem řešit garnýž s dvojkolejničkou pro rohové okno. Děkuji K.

Odpověď:

Dobrý den, to není problém , řeší se to vložením rohových dílů, http://www.dointerieru.cz/kolejnicky.asp?menu=843 zde jsou jako související zboží....objednejte si kolejnice, nebo garnyže a potom odděleně tyto rohy a pošlete i nákresy..

Dotaz zákazníka s nákresem:

Děkuji mnohokrát za zprávu. Protože máme všechny garnýže typ deko 7 cm, rádi bychom to řešili stejně. Nemohl by prosím někdo poradit se skladbou do rohu, abychom to nekoupili špatně? Posílám náčrt. Hezký den. K.

nákres požadavku na garnyž do rohu

Úvodní informace:

Předně za Garnyž považujeme kolejničku (jedno – dvoj – troj) s krycím dřevěným čelem. Často se stává, že zákazníci pojmenovávají garnyží záclonové tyče, nebo samostatné kolejničky s lehkými plastovými krytkami.

Řešení rohů:

Garnyže se skládají, jak již bylo napsáno výše, z dřevotřískové kolejničky Praktic a krycího čela, který je z boku na kolejničce přilepené.  Abychom mohly řešit rohy v místnosti, máme dvě navzájem odlišné možnosti řešení:

  1. Sesazením dvou seříznutých kolejnic k sobě
  2. Vložením rohového dílu

sesazení dvou garnyží

Každý z uvedených způsobů má své výhody i nevýhody. Od 1. Pokud se seříznou dvě hrany kolejničky tak, aby přiložením k sobě svíraly pravý úhel, dojde i k přerušení všech drážek, které jsou tímto neprůjezdné pro dekorace. Z toho vyplývá, že takové řešení je vhodné tam, kde nepotřebujete, aby dekorace projížděla z jedné strany na druhou, a buď se shrnovala do takového rohu, nebo naopak v obou směrech od něj.  Od 2. Na první pohled stejné řešení, jen s tím rozdílem, že do kolejničky je vložen rohový díl, který umožní volný průjezd dekorace po celé délce garnyže. Nevýhodou tohoto prvku je zvýšení ceny o právě daný rohový díl.

Ve všech případech jde o sesazení dvou garnyží osazených každá svým krycím čelem, které (to čelo) v místě styku bude vytvářet miniaturní předěl, který je z konstrukčního hlediska nevyhnutelný.

Odpověď zákazníkovi s návrhem řešení jeho garnyže:

Doporučovali bychom použití vložení spojovacího prvku, který zachová garnyži její maximální funkčnost.  Pokud vycházíme z rozměru na obrázku, a pokud jsme správně pochopili, že zadané rozměry jsou o 20 cm širší, než šíře oken, pak objednávka bude na dvě garnyže deko 7 o rozměrech 260 a 230 cm s vloženým rohovým prvkem. Krycí čelo bude na vnitřní straně garnyže a proto nebude nutné dodávat garnyž ve dvou kusech (myšleno s již připevněným rohem a přesahujícím krycím čelem.), ale ve třech kusech, kdy tím třetím bude samostatný rohový díl.

Co nám ještě chybí za informace?:

  • Zda se jedná o montáž do stěny, nebo do stropu místnosti.
  • Zda bude na obou koncích celé sestavy bočnice

Závěr:

Řešení rohů je ve většině případů řešeno již výrobci daných závěsných systémů, vždy ale doporučujeme obezřetnost, neboť v konkrétním případě řešení podobného řešení rohu garnyží se nám již stalo, že zákazník špatně zadal nákres s umístěním krycího čela, a tak bylo vyrobeno krycí čelo na opačné straně než by bylo potřeba.

Autor článku: Ing.K.Smejkal (Styltex)

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi