CZ DE IT
24. 10. 2013

Dekorace s pravidelnými záhyby

Textilní dekorace jsou důležitou vizitkou každého prostoru a to platí i pro restaurace, kde jsou vlastně jakousi upoutávkou a vodítkem k dalšímu kroku - příjemnému posezení a neméně příjemné konzumaci vybraných lahůdek.

restaurace lubr 1

Závěs Canaletto 3277 Kolekce Italiano Prestigious tato kriteria opravdu naplňuje. Z luxusního materiálu s klasickým designem v barvě 349 Rouge jsou ušity oboustranné závěsy s kovovými narážecími kroužky 700360 v provedení nikl mat, navazujícím na záclonovou tyč u vstupu. Závěsy jsou ušity ve dvou dílech, přičemž závěs ze 2 šíří je umístěn na pravé straně a závěs ušitý z 1 šíře materiálu na straně levé. Asymetrické dělení závěsů je kvůli snadnému průchodu, jelikož umístění dveří za závěsy hosty nasměruje přímo mezi oba díly. Aby závěsy působily opravdu exklusivně, doporučila naše designerka jejich ušití celkem ze 3 šíří materiálu, čímž docílila kýženého efektu hlubokých pravidelných záhybů.

restaurace lubr 3

Obdobný efekt je u dalších dekorací zajištěn speciální transparentní řasící páskou "vlnovkou" 6011, umožňující v poměru řasení 1.1,5 vytvoření plastických dekorativních záhybů. Malý salonek s bohatou vinotékou je oddělen od restaurace výraznou organzou Marimba 419, kde je design širokých pruhů doplněn vzorem vytvořeným hustou lesklou výšivkou. Na hnědé kovové kolejničce, šikovně splývající s dřevěným stropem, jsou zavěšeny celkem 4 díly záclon, poskytující vytvoření několika variant dekorace. Jednou z možností je samozřejmě kompletní zastínění salonku, další varianta nabízí stažení postranních dílů pomocí úvazů a háčků na úvazy, přičemž 2 středové díly volně splývají a překrývají stůl. Poslední řešení celý prostor uvolní a propojí s restaurací, v tomto případě jsou vždy dva díly záclony staženy úvazem na stranu. Díky pravidelnému rozmístění vzoru pruhů organzy bylo možné řasící pásku našít tak, aby záhyby s pruhy souhlasily.

restaurace lubr 4

Na zastínění salonku navazuje stejným provedením i dekorace okna restaurace - záclona překrývající horní část okna a ponechávající volný výhled na rušnou ulici v centru města.

Autor článku: redakce Záclona 

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi