CZ DE IT
13. 8. 2016

Autorský pokoj Vádí navržený arch.Markétou Šafferovou

Další z designových pokojů Pytloun Grand Hotelu Imperial s poetickým názvem vybudovaný ve spolupráci s Czech Deco Teamem.

 

"Stejně jako údolí Vádí čeká na déšť, jenž do pouště přinese vodu a úrodu, tak i pokoj s vanou čeká, až si host napustí vodu a interiér ožije. Tyrkysová barva pokoje společně s kapkami skleněných ověsů odkazuje na životodárnou tekutinu. Polstrovaná atypická vana působí, jako by stála uprostřed pokoje. Tomuto optickému klamu napomáhá i odraz části pokoje v zrcadle ve vstupním prostoru. Oblouk vany se v zrcadle ukončuje. Záměrem bylo nevnímat stěny, u kterých je umístěna voděodolnou koženkou čalouněná vana. Nahrazuje sedací nábytek a je určená pro relaxaci, případně sledování televize. Soukromí i bezpečí menšího prostoru zajistí záclona. 

V prostoru složeném ze dvou místností jsem chtěla navodit iluzi velkého čtvercového pokoje. Kolem vany se vše točí. Světla v oblouku a zavěšené lustrové ověsy kopírují společně se stolem myšlenou spirálu, která ohraničuje jednotlivé provozy pokoje. Jejím začátkem je vana, vnitřní prostor, který s rozšiřující se spirálou volně přechází do exteriéru. Tomuto konceptu napomáhá například i představa dokončení paraboly stolu ve vnějším prostředí balkónu a stropní podhledy různých výšek. Jakoby vložený kubus stěn balkónu a výtahové šachty je tu pouze v roli televizní a vanové zástěny.

Použité materiály se odvíjejí od voděodolné koženky. Stůl složený ze dvou desek je z umělého kamene. Tento materiál zaručuje čistotu řešení hran objektů organického tvaru v pohledově exponovaných místech. Podlahu tvoří dvě krytiny - koberec vytváří pohodu ložnice a PVC je praktické pro mokrý provoz kolem vany. Tyrkysová s bílou prostor rozšiřují a společně s ověsy odkazují na průzračnou vodu. V kontrastu k chladné barevnosti jsou odstíny šedohnědé. Připomínají písek v poušti a pokoj tak zateplují..

Jde hlavně o to, aby se za využití podobných optických klamů pokoj co nejvíce přibližoval obecně příjemně vnímanému prostoru čtvercové místnosti."

Ing. arch. Markéta Šafferová

FOTO (Pytloun Grand Hotel Imperial)

 

Zpět do kategorie

ing. Karel Smejkal, Ph.D. (Praha)

Když realizujete své nápady, konkurenci zdržujete vaším kopírováním.

Služby   

  • Strategie
  • Marketing
  • Partnerské projekty
  • Inspireli
  • Czech Deco Team
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi