CZ DE IT
11. 1. 2016

Africký deník aneb záclony a závěsy ze Styltexu u Indického oceánu

Výsledek realizace bungalowů Resort Tulia na Zanzibaru je jako odměna, která zahojí všechny rány a zůstanou jen vzpomínky s vůní kamenů, písku, kokosového dřeva a moře.

 

O montáži dřevěných záclonových tyčí, které jsou základem pro naše instalované záclony a závěsy, jsem se zmínila v předchozím článku "Afrického deníku". Hotové interiery se již mezitím "vylouply" do krásy, takže nyní už můžeme do luxusních bungalowů na zastínění oken a doplňky v typických barvách přírodního kamene, písku, kokosového dřeva a hlavně s odlesky mořské hladiny, nahlédnout

Široká okna, kterými okolní příroda málem vstupuje do interieru, jsou překryta jemným a vzdušným Mušelínem Lesa ve smetanovém odstínu. Mimochodem, tato záclona patří mezi oblíbené materiály architektky Mluvkové a často ji při realizacích využívá. Nařasené závěsy musí splňovat kriteria na zatemnění, proto jsme při společném výběru zvolili jednobarevný hladký blackout Souple 551. Pro odlišné typy bungalowů architektka schválila odstín 20 a 26, oba v přírodních tónech, ladících s celkovým stylem zařízení. Ze stejného materiálu jsou ušity i římské rolety na vysoká a úzká okna.

Samozřejmou součástí textilního vybavení bungalowů, stejně jako hotelových pokojů, je přehoz na lůžku, plnící jednak dekorativní funkci a jednak chránící část lůžka. Přehozy jsou tentokrát jen jednoduché šály s podšívkou, které je možné snadno prát. Pro Resort Tulia jsme ušili i náhradní přehozy na rychlou výměnu, stejně jako povlaky dekorativních polštářů, u kterých jsme se s paní architektkou shodly, že jich není nikdy dost a pro luxusní interiery jsou jako stvořené. Polštářky jsou ušity ve třech variantách - ze stejného materiálu jako přehozy, dále ve stejném odstínu jako čalounění křesel a sofa, a ve výraznější barvě hlubin moře. Část lůžek je ještě doplněna potahy s protizáhyby v rozích.

Na Zanzibar jsem se vypravila ještě jednou, tentokrát instalovat  moskytiéry, které jsme ušili, ale o tom zase někdy příště.

FOTO (Ing.arch.Barbora Mluvková)

 

Zpět do kategorie

ing. Šárka Týmová (Praha)

Dávám srdce do každého projektu a pracuji s ním tak, jak bych to dělala pro sebe.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi